Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Syksyiseen sunnuntaihin suloa

Koti alkaa pikku hiljaa pukeutua talveen ja mikäs sen paremmin toisi kaivattua lämpöä ja sulokkuutta sisustukseen kuin itse neulottu palmikkotyyny. Olen ollut kuluneen viikon sairaslomalla, joten tyynynpäällinen valmistui yllättävänkin rivakkaa tahtia. Tämäkin ohje on Novitan syksyn lehdestä ja lankana on myös taas Tempo, kun en oikeastaan ole tänä syksynä käynyt missään lankaliikkeessä vaan tyytynyt ruokakaupan lankavalikoimaan. Tyynyn pitäisi ohjeen mukaan olla 40 cm x 40 cm, mutta tyynyni mitat ovat jotain muuta, koska taidan neuloa löysempää kuin mitä ohjeessa on tarkoitettu. Sen takia ei sitten varastosta löytynyt oikein sopivan kokoista sisätyynyäkään uudelle päälliselle.

Vihreän vanhan tuoli tuunasin myös itse viime keväänä, entisöinnistä kun ei tässä tapauksessa voi puhua. Tämän tuolin kunnostusoperaatio on itse asiassa erinomainen esimerkki siitä miten ei ainakaan kannata tehdä … Maali on Uula-tuotteen perinnemaali, jonka sävytin itse myös Uula-tuotteen väripigmentillä nimeltään kromioksidivihreä. Sitä ennen jouduin tosin myös pohjamaalaamaan tuolin Tikkurilan Otex-pohjamaalilla, koska tuoli oli alun perin petsattu enkä sitä saanut poistettua. Muut aiemmat maalikerrokset lähtivät kyllä maalinpoistoaineella. Valitettavasti maalausoperaatio tuli myös maksamaan maltaita, koska etenkin Uula-tuotteen maalit maksaa. Väripigmenteistä voi kyllä tehdä perinnemaaleja halvemmallakin tavalla, mutta kirjoittelen sitten varsinaisesta entisöinnistä tänne myöhemmin.

Mutta kyllä tässä kelpaa kuitenkin istuskella sunnutai-iltana ja nautiskella teekupposesta. Samalla voikin sitten miettiä seuraavia projekteja. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti