Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Vanha pannumyssyTällaisen ihanuuden sain äidiltäni vaalittavaksi, eli mummoni kirjoman kauniin pannumyssyn, joten täytyyhän tämä kädentaitojen näyte laittaa tänne blogiinkin esille. Myssy on tehty joskus 1930-luvun alkupuolella, jolloin mummo oli Savonlinnassa ompelukoulussa. Valitettavasti ei ole tietoa siitä, onko kangas ostettu vai onko mummo tämänkin kankaan itse kutonut ja pellavat siihen kasvattanut. Työmäärä on joka tapauksessa jo pelkässä kirjonnassa ollut melkoinen. Sama kuvio on myös myssyn toisella puolella ja kuviot ovat täysin identtiset eli tarkkaa työtä on mummo tehnyt. Toivottavasti saan vaan myssyn eteenpäin säilöttyä seuraaville sukupolville.

Uuden keltaisen päälliskankaan oranssille sisusmyssylle ompelin ja ajatuksena on tehdä kokonaan uusi sisusmyssy, kunhan vaan ehdin kaupungille kangasostoksille. Nykyinen sisusmyssy kun tuntuu hieman pieneltä kirjottuun päälliseen verrattuna. Vaalimisen lisäksi aion myssyä kyllä käyttääkin, koska täytyyhän tällaisista kauniista vanhoista kädentaitojen näytteistä myös nauttia. Ja hyvin myssy myös tuntuu edelleen täyttävän tehtävänsä, eli haudutettu tee ainakin pysyy pitkän aikaa lämpimänä myssyn sisällä. Väännän nimittäin tällä viikolla kotona koneen ääressä tutkimussuunnitelmaa, joten teetä ja kahvia tulee siinä ohessa hörpittyä ja myssyn lämpöominaisuudet samalla testattua :).


Yllä myös kuva omista pienistä pääsiäistekeleistäni näin jälkikäteen, eli virkatuin kukkasin ja helmin koristellusta pääsiäismunasta (samoja mitä käytin kaulakorussa) ja decoupage-lakalla ja serveteillä koristelluista kynttilöistä. Muutaman pallokuvioin koristellun kynttilän voisi vielä tehdä lisää, mutta eri värisenä, niin niistä saa mukavan värikkään ja keväisen pöytäkoristeen.

Lisäksi täytyy taas mainostaa muutamaa blogia. Löysin nimittäin uuden ihanan blogin nimeltään Dottie Angel, jossa oli mm. hauskasti tehty esiliinoja tilkuista ja hyödynnetty vanhoja pitsiliinoja. Ja Creature comforts –blogia olenkin jo aiemmin mainostanut, mutta tämä kestää kyllä toisenkin mainostamiskerran, sitä kautta olen nimittäin löytänyt useamman hauskan tee-se-itse-sivuston ja -projektin. Kumpaankin löytyy linkki oikealta palstalta.

Ihanaa viikon jatkoa toivotellen,

Pirjo

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti