Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

tiistai 27. huhtikuuta 2010

Vanhojen pitsiliinojen uusiokäyttöä


Vanhoista pitsiliinoista voi tehdä vaikka mitä kivaa, kuten kutenlampunvarjostimia, kellotauluja ja hedelmäkulhoja. Värjäämällä liinoista saa myös ihan uuden näköisiä ja samalla kellastumat ja useimmat tahrat häviävät. Pitsiliinojen hyödyntäminen omissa puuhasteluissa on ollut jo pidempäänkin mielessä, mutta ajatuksen värjäyksestä sain vasta hiljattain ihanasta Parolan asema -blogista, jossa oli värjätty vanha virkattu pitsipeitto. 

Yllä ensimmäinen tekeleeni valmiina eli yhdellä pitsiliinalla päällystetty romanttishenkinen pussukka, jota ajattelin käytellä vastaisuudessa lähinnä meikkipussina. Värjäsin liinan koneessa läheisestä marketista ostetulla ruotsalaisen Nitorin tekstiilivärillä ja lopputulos oli kyllä ihan mukavan tasainen. Pussin ompelussa ja liinan kiinnittämisessä siihen olikin sitten omat kommervenkkinsa, mutta tulipahan taas jotain uutta opittua kantapään kautta ;).

Liinan alkuperästä myös sen verran, että se on äitini varastoista ja ilmeisemmin mummoni naapurin tekemä 1960- tai 1970-luvulta ja ollut mummolla piirongin päällä. Nyt se on sitten taas pitkän ajan jälkeen uudelleen käytössä.  Alla myös kuva alkuperäisestä liinasta, oli tosin luonnossa kellastuneempi kuin mitä tässä kuvassa.Mukavaa vappuviikon jatkoa toivotellen,

Pirjo

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti