Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

tiistai 4. toukokuuta 2010

Ekotiskirättejä


Törmäsin neuleblogeja selatessani tällaiseen tiskirätti-ilmiöön, joka on ollut jo ainakin muutaman vuoden vallalla, mutta minä olen tästä trendistä ollut autuaan tietämätön. Täytyihän näitä sitten heti tietty kokeilla, kun kovasti moni tuntuu olevan näihin pestäviin kestorätteihin tyytyväinen blogien perusteella ja mieluusti suosin kestävämpiä luontoystävällisiä vaihtoehtoja ylipäänsä.

Rätit kannattaa neuloa bambulangasta, joka on materiaalina antibakteerinen ja normaalia puuvillalankaa huomattavasti imukykyisempi. Itse olen käyttänyt Lankamaailma Nordiasta hankittua tanskalaisen Hjertegarnin Blend Bamboo –lankaa (2 euroa kerä ja yhdestä kerästä saa pari rättiä). Lankamaailmasta sain myös ohjeeksi tehdä rätit normaalia isommilla puikoilla (käytin nelosia), jotta neuloksesta tulee riittävän ilmavaa ja rätit kuivuvat nopeammin. Tein myös rätteihin ripustuslenkit kuivumisen helpottamiseksi. Lisäksi rätissä kannattaa käyttää kuvioneuletta (esim. helmineuletta, ainaoikeinneuletta), jolloin tahroja on myös helpompi hangata. Neuloin rätit 48:lla silmukalla, jolloin rätin leveydeksi tuli omasta mielestä sopivat parikymmentä senttiä.

Rätit ovat mukavan joutuisia neuloa ja oli mukava parin kuukauden tauon jälkeen ottaa puikot taas esiin. Vielä en vaan ole päässyt rättejä testaamaan käytössä, joten en osaa sanoa omaa mielipidettäni rättien käyttömukavuudesta. Kuvan valmiit rätit ovat nimittäin menossa saman tien (testi)lahjaksi ja oma testirätti on vielä puikoilla, mutta eiköhän tuo pian valmistune :).

Virkeää ja vihreää viikon jatkoa toivotellen,

Pirjo

2 kommenttia :

  1. tykkään tiskiräteistä, olen itse niitä tehnyt vain novitan cottonista...

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Eiköhän puuvillalangastakin hyviä rättejä tule. Ulla verkkoneulelehdessä oli muuten testailtu eri langoista neulottuja rättejä joskus pari vuotta sitten, artikkeli löytyy täältä: http://www.ullaneule.net/0308/artikkelit_tiskiratit.html

    VastaaPoista