Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

torstai 13. toukokuuta 2010

Virkattu matto, osa 2


HUOM! TÄMÄN MATON OHJE LÖYTYY NYT BLOGISTA TÄÄLTÄ.

Jäin koukkuun, nimittäin näiden virkattujen mattojen koukkimiseen :). Ovimaton jälkeen halusin kokeilla astetta vaikeampaa mattoa ja tässäpä nyt muutaman yrityksen ja erehdyksen kautta aikaiseksi saatu keittiön uusi matto esitteillä muutamin kuvin. 

Maton halkaisija on aika tarkalleen metrin ja se on virkattu pylväillä ja mattoa keventämään tehty koriste on puolestaan virkattu ristipylväillä. Kude on taas Lankamaailma Nordiasta ja sitä taisi mennä 2-3 kiloa, eli painoakin matolla on kohtuullisesti... Vielä kun keksisi miten kierrosten saumakohdan saisi näkymättömäksi, niin matto olisi oikein hyvä. Ehkä teen seuraavaan mattoon muutaman kierroksen lisää ristipylväitä, jotka häivyttävät saumakohtaa. Näitä mattoja kun nimittäin ajattelin saada vielä toisen saman kokoisen tehtyä eteiseen.


Lisäilin muuten oman blogilistan leppoisaa elämää käsitteleville blogeille alimmaksi oikealle. Suosittelen näitä lämpimästi!

Leppoisaa loppuviikkoa hellesäässä toivotellen,

Pirjo

8 kommenttia :

 1. Hei Pirjo,

  Voisitko kertoa aloittelevalle virkkaajalle mitä käytännösä tarkoittaa tuo, että virkataan pylväitä? Onko maton ohje jostain? Tavoitteena olisi tehdä tuollainen, mutta en yhtään hahmota miten se tapahtuu :)

  VastaaPoista
 2. Hei vaan,
  Matossa on käytetty virkkauksessa yleistä silmukkatyyppiä pylväs. Pylväiden virkkausohjeen löydät esim. Garnstudion kotisivulta tästä linkistä: http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=26&sort=2&thumbnails=on

  Maton ohjetta ei valitettavasti ole olemassa :(, kun tein maton aikoinaan ihan vaan omasta päästä yrityksen ja erehdyksen kautta. Kesän aikana voisin mahdollisesti yrittää tehdä siitä kyllä ohjeenkin tänne blogiin, jos sille on kysyntää. Erilaisia mattojen ohjeita löydät muuten myös esim. osoitteesta www.kangasaitta.fi.

  Toivottavasti näistä vinkeistä on siulle jotain apua!

  VastaaPoista
 3. MOI. Matto näyttää tosi kivalta. Mä kyl tahtoisin tietää, et miten toi tehään. Olisi kiva jos sä kirjoittaisit ohjeen tänne.

  P.S. Sulla on tosi kiva blogi<3

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Yritän siis saada ohjeen kirjoitettua ja voisin ainakin yrittää luvata sen olevan täällä kesäkuun aikana.

  VastaaPoista
 5. Muistatko paljon tähän meni kudetta ja mkä on halkaisija? Tämä on juuri sellanen matto minkä tahtoisin tehdä joten ehdottomasti ohjetta, vaikka edes suuntaa antavaa. Eli miten lisäilit silmukoita, miten usein etc.

  VastaaPoista
 6. Trikookudetta meni noin 2-3 kiloa ja maton halkaisija oli aika tarkalleen 1 m. Eli kokoon nähden kudetta menee aika paljon ja matolle tulee siten myös painoa, mutta toisaalta tämä matto on pinnan tasaisuuden takia omasta mielestä "pitsikuvioisempia" mattoja mukavampi jalan alla.

  Ja yritänpä kiirehtiä sitä ohjetta, kun tällä kerran on käyttöä muillekin, mikä on tietysti aina mukavaa. :)

  VastaaPoista
 7. Hei Pirjo! Tosi kivat sivut sinulla. Meillä vessaremonttia uhkaa valmistua ja tää olis niin täydellinen matto sinne. Onko sinulla tästä ohjetta olemassa?

  VastaaPoista
 8. Kiitos :).
  Maton ohje on tuloillaan tällä viikolla. On ollut hitusen ongelmia sekä ohjeen että kuteen kanssa ja kauhea kesäflunssa :(, joten ihan en kesäkuussa ehtinyt kuten lupailin.

  VastaaPoista