Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

perjantai 18. kesäkuuta 2010

Isoäidin neliöitä

 

 

Olen pitkään katsellut muiden bloggaajien ihastuttavia tuotoksia isoäidin neliöistä (mm. monissa seuraamissani norjalaisissa blogeissa on tehty neliöistä ihania peittoja). Tässäpä ensimmäinen oma tuotokseni, eli virkkasin tällaisen pienen maton sängynvierusmatoksi tai eteismatoksi (paikka on siis vielä hieman hakusessa, kun ei oikein oman kodin sisustukseen tällä hetkellä hirveän hyvin sovi). Kokoa matolla on noin 65 cm x 85 cm ja se on virkattu taas Kauhavan Kangas-Aitan Lilli-ontelokuteesta. Samaan syssyyn valmistui myös toinen tyyny partsille, joten yllä sekin esitteillä ja siinä oli siis kuteena samaisen valmistajan Eko-ontelokude. Isoäidin neliöiden teko-ohjeita löytyy netistä mm. Viivin virkkausnetistä ja Käspaikasta.


Tein matosta ensin pienemmän version, mutta se oli vähän turhan pieni mihinkään käyttötarkoitukseen, mutta tässä yllä siitäkin kuva lähinnä tuon reuna"pitsin" takia. Mietinnässä on nimittäin vielä teenkö isompaan mattoon ja samanlaisen reunan. Mutta siis aikamoiseksi purkamiseksi meni taas tämäkin homma ;).

Drops Design -sivustolla on muuten käynnissä äänestys syksyn ja talven tulevista neule- ja virkkausohjeista. Siellä oli myös muutamia isoäidin neliöistä tehtyjä ihania torkkupeittoja ja kaulahuiveja äänestyksessä - ja joukko muitakin ihanuuksia. Käväsin omia suosikkejani äänestämässä ja esim. ruotsinkielisen sivuston äänestykseen pääsee tästä. Sivustosta on kyllä myös suomenkielinen versio, mutta kannattaa tällä kertaa valita joku muu kieli mikäli hollanti ja viro eivät taivu...

Ihanaa (kuninkaallisten häiden häähumun sävytteistä) viikonloppua toivotellen,

Pirjo 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti