Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Kangaskukkia, osa 2


Löysin blogeja selaillessani uuden kivan ohjeen kangaskukille/ -ruusuille, ja yllä ensimmäinen kokeiluversioni esillä. Tämä on kyllä mielestäni kivempi ohje kuin se ensimmäinen löytämäni huhtikuulta. Ohje on Cluck. Cluck. Sew. -nimisestä blogista ja olen sitä hieman mukaillut eli käytännössä harsinut rypytyslangan käsin, koska ompelukoneeni ei suostunut oikein tekemään riittävän tiheää rypytystä. Ohje löytyy varmaan muualtakin netistä mutta tähän satuin minä törmäämään ja myös mm. ET-lehdessä oli alkukesästä vastaavanlainen ohje. 

Alla myös esillä pieni kokeiluni, eli ompelin yhden ruusun kokeeksi kiinni pitkään helminauhaan. Vähän on turhan painava ja onkin itse asiassa verhokankaan ylijäämäpalasta tehty, joten pitää vielä kokeilla kevyemmällä (ja ylellisemmällä) kankaalla., josko tämän saisi toimimaan Tässä tämäkin kuitenkin esillä idean takia. 


Olen myös vihdoin saanut maalattua äidinäitini vanhan pöydän valmiiksi (eli vajaat puolitoista vuotta viimeisen kunnostusurakan jälkeen...) ja tässä tämä pöytä ja vielä kerran esillä. Koska tiettyjä kohtia pöydässä piti puutöiden jäljiltä maalailla useampaan kertaan niin tässä "viimeistelyssä" meni ja parisen viikkoa - toki aina vaan noin vartin kerrallaan muutaman päivän välein edellisen maalikerroksen riittävästi kuivuttua. Vielä on muutamassa kohtaa hieman sanomista, mutta ne saavat odottaa kunnes joskus on toivottavasti paremmat työtilat. Pöydän päällä on muuten myös yksi äidinäitini tekemä kaunis kirjottu pöytäliina, mahdollisesti 1930-luvulta.


Leppoisaa heinäkuun jatkoa! Tää blogi ja bloggaaja on tod.näk. taas seuraavat pari viikkoa hiljasena ja nauttiipi kesästä.

Pirjo :)

2 kommenttia :

  1. Hyvää lomaa! Käsin omelu onkin kivempaa kuin koneella.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mie oon kyllä ite asiassa ollut lomilla jo maaliskuun lopusta lähtien, kun oon halunnut suoda itelleni hengähys- ja mietintätauon ennen muutaman viikon päästä alkavia opeopintoja ja uudenlaista elämää. Otin siis vaan lomaa käsillä väkräämisestä ja blogista.

    Käsin ompelu on kyllä mukavan hidasta puuhaa ja eipä tartte aina kuunnella koneen säksätystä.

    VastaaPoista