Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Vanhojen lankojen hyödyntämisprojekti


Olen kesän aikana siivoillut kaappien kätköjä ja samalla käynyt läpi kaikki ikuisuusprojektini - eli käytännössä purkanut kasan lankoja uusiokäyttöön. Tässäpä ensimmäinen tuotokseni  puretuista langoista, eli Novitan Samoksesta virkattu pieni torkkupeitto. Tarkoituksena oli joskus vuonna 2004, että valkoisesta Novitan Samoksesta tulisi neulottu hihallinen saalihuivi Kotilieden ohjeen mukaisesti, mutta työ jäi sitten jostain syystä ikuisiksi ajoiksi puolitoista hihaa vajaaksi. Nykyisin tätä vitivalkoista Samosta ei myöskään ole  enää saatavissa, vaan tilalle on tullut kermanvalkea sävy, joten purkaminen jäi siksikin ainoaksi vaihtoehdoksi. 

Muut peiton palat ovat kyllä sitten virkattuja ihan uudesta Samoksesta ja valkoisten palojen päälle ompelin käsin Garnstudion ohjeilla virkkaamani pienet liinat (Novitan Tennessee -langasta ja Hjertegarnin jostain langasta), koska peitto tuntui kaipaavan vähän lisää väriä. Inspiraation peittoon sain muuten ihanasta Dottie Angelin blogista, jossa on myös tehty pienemmistä paloista virkattu pitsiliinoilla koristeltu peitto. Sen ohje löytyy suoraan täältä. Lopputuloksesta sen verran, että tykkään kyllä kovasti peiton värikkyydestä. Käyttömukavuus selvinnee kelien hieman viilennyttyä.


Hooked on Needles -blogista löysin myös hyvän vinkin pienempienkin jämälankakerien hyödyntämiseen eli ohjeen virkattuun neulatyynyyn. Yllä on esitteillä ensimmäinen oma versioni peiton jämälangoista eli Samoksesta. Ohje on tosin alun perin ollut tanskalaisen Liselotten Slagt en hellig ko -blogissa esillä, mutta löytyy siis englanniksi Hooked on Needles -blogista. Tämä oma neulatyynyni tulikin tarpeeseen, kun tähän asti nuppineulat ovat majailleet ostopaketissa ja parsinneulat tuntuu olevan aina kateissa silloin kun niitä tarvitsisi.Käväisin myös viime viikonloppuna ystävien kanssa Billnäsin Antiikkimessuilla. Paljon olisi ollut ostettavaa, mutta onneksi sain hillittyä hyvin itseni ja sorruin ainoastaan ostamaan yhden pienen pitsiliinan (päätyy johonkin koristeeksi) ja Allbäckin pellavaöljymaalia Rakennusapteekista tulevia entisöintiprojekteja varten. Yllätyin, että Rakennusapteekissa oli niinkin mukavat maalien hinnat, mm. Rakennusapteekin omat maalijauheet olivat  puolet halvempia kuin vastaavat Uula-tuotteen esim. Bauhausissa. Ruotsalaisen Allbäckin valmiit pellavaöljymaalitkin oli huomattavasti halvempia kuin täällä pääkaupunkiseudulla. Ja itse Rakennusapteekin talo on ostospaikkana myös aivan ihastuttava eli suosittelen :).

Mukavaa viikon jatkoa helteisessä kesäsäässä toivotellen, 

Pirjo

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti