Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

lauantai 21. elokuuta 2010

Kookosmaalikokeilu


Makkarin saadessa uudet tekstiilit piti tietty sitten yöpöytänä toiminut pinnatuoli myös pistää uusiksi, vaikka vasta viime syksynä sen edellisen kerran maalasin. Violetinsininen ei vaan enää yhtään miellyttänyt silmää saatikka sopinut uusien tekstiilien kanssa. Nyt tuoli saa kyllä sitten olla valkoinen  pidemmän aikaa riippumatta missä sitä käytetään. Oikeasti haluaisin kunnostaa jonkun ihanan vanhan pienen kaapin yöpöydäksi mutta mennään nyt tällä jonkin aikaa, kun mitään varsinaista tarvetta ei kaapille kuitenkaan ole. Toiselle puolelle sänkyä ei mitään tällä hetkellä mahdukaan kaappien takia.

Mieluiten maalaan kyllä perinnemaaleilla (Allbäck, itse tehty maali), mutta tätä tuolia en jaksanut taas kerran puhdistaa kokonaan entisestä maalista, joten piti keksiä toinen vaihtoehto. Kotiliedestä bongasin sopivasti EU:n ympäristömerkillä varustetun Bloom-kookosmaalin, joka tuntui sopivan tarkoitukseeni varsin oivasti. Tämä ranskalaisen Liberonin maali sopii nimittäin peittävänä maalina myös tummemmille pinnoille.  Maali tuoksuu myös huomattavasti paremmalta kuin monet muut maalit, eli ainoastaan miedosti kookokselta ja kuivaa neljässä tunnissa (oli kosketuskuiva jo reilun tunnin päästä).  Pinnasta tuli myös miellyttävä. Mistään en kyllä löytänyt maalin koostumusta kokonaan, mutta maalin sideaineena on maitopohjainen kaseiini ja maali on vesiohenteinen, joten liuottimien kanssa ei myöskään tarvitse läträillä. Lisätietoa maalista ja muista Bloom-tuotteista löytyy täältä

Ja ihanaa, että on taas auringonkukkien aika :). 

Mukavaa viikonlopun jatkoa toivotellen,

Pirjo

4 kommenttia :

 1. Pirjo, tämä sun blogi on todella upea, kauniita kuvia ja hyviä vinkkejä!

  Hyvää jatkoa,
  t. entinen kollegasi Kaarina

  VastaaPoista
 2. No voi kiitoksia! :) Mukavaa, jos muut ja tän blogin kautta löytää itelleen vinkkejä, koska sen takia tätä pääasiassa pidän. Samalla pähkäilen, että lähtiskö joskus vielä opiskelemaan joko tekstiilialan tai verhoilualan artesaaniksi ja yhistäis sen sitten opettajan työhön, mutta saapi nähdä mitä elämässä tuleman pitää.

  Terkuin,
  Pirjo

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa hakemaan tunnustus meijeriltä :)

  VastaaPoista