Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Jämälankoja


Blogin päivitykseen on tullut taas pientä paussia, kun elämässä on ollut kaikenlaista pienempää ja suurempaa viime viikkoina. Aikuisopiskelijan arki on mm. alkanut ja näyttää siltä, että ainakin syksystä tulee opintojen kanssa kiireinen. Joitain käsityöprojekteja olen kuitenkin saanut valmiiksi asti ja täytyy taas yhtä käsityökirjaa samalla kehaista. Löysin nimittäin pari kuukautta sitten alkukeväästä ilmestyneen Sanna Vatasen Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta! -kirjan ja ihastuin siihen ikihyviksi. Hauskoja, värikkäitä ja inspiroivia ohjeita on kirjassa monia, kuten yllä olevat tänään valmistuneet hilpeät Sakura-villahousut :).  Kirja herättää myös oman kekseliäisyyden ja saa miettimään mitä kaikkea omista lyhyistäkin langanpätkistä vielä voisikaan saada aikaiseksi sen sijaan että heittäisi ne vaan kylmästi roskiin. Suunnitelmissa on tehdä kirjan ohjeilla villahousujen lisäksi kotitossut ja vauvan lapaset lahjaksi. Tuo kannen hamehan on myös aivan ihana, mutta taitaapi viedä vaan liikaa aikaa... Laukkua samanlaisista virkatuista pyörylöistä ehdin kuitenkin päässäni jo vähän suunnitella.


Villahousut on muuten tehty Novitan Nallesta, niitä kun sattui lankakorista löytymään monia eri sävyjä. Sukkalankana Nalle on myös sopivan kestävä villahousujen materiaaliksi. Pikkasen olisin vielä voinut housuista tehdä korkeammat, vaikka sentin verran korkeutta ohjeeseen verrattuna lisäsinkin. Mutta kyllä nää jalassa kelpaa talvella lenkkeillä ja (toivottavasti) hiihdellä eikä voi kyllä olla huonolla tuulellakaan. Toisessa villahousukuvassa näkyy myös vanha henkari, jolle virkkasin blogilistaltani löytyvän Dottie Angel -blogin ohjetta mukaillen päällisen. Mukava jämälankaprojekti tämäkin.

Novita on muuten avannut uuden lankaliikkeen LankaDelin Martta-taloon Helsingissä, jossa järjestetään syksyn aikana neulekerhoiltoja. Sanna Vatanen on myös pari kertaa neulekerhoa vetämässä ja ilmoittauduinkin itse mukaan toiseen hänen vetämistään illoista marraskuussa ja samalla muutamaan muuhunkin iltaan. Tiedot illoista löytyy Novitan kotisivulta eli tarkemmin täältä. Samalla täytyy myös vinkata hauskasta ruotsalaisblogista 365 saker du kan sticka, josta otsikon mukaisesti löytyy enemmän ja vähemmän "vakava" neuleohje vuoden jokaiselle päivälle - eli näin syyskuussa on ohjeita ehtinyt kertyä jo aikamoinen määrä. Jokunen ohjeista on kirjoittajien omia ja loput eri blogeista ja neulesivustoilta. Ohjeista moni näyttäisi olevan englanniksi, mutta myös norjankielisiäkin joukosta löytyy. Blogista löytyi myös linkki The Jönköping Letter Archive, jossa on aikamoinen määrä kirjainten neulekaavioita niitä kaipaaville. 

Pirteää viikkoa toivotellen,

Pirjo :)

5 kommenttia :

 1. Sinulla on hienoja juttuja täällä blogissasi. Olen täällä ollut lueskelemassa sinun vanhempiakin postauksiasi. Ilahduin kovasti, kun sinulla oli blogiluettelossasi toinen suomeksi Ajan patinaa kirjan kirjoittaja. Minun blogilistaltani löytyy se toinen kirjoittaja...Ellen ...blogi nimellä: Charmerende gjenbruk.

  Inspiroivaa alkavaa viikkoa!:)

  VastaaPoista
 2. Onpas kyllä tosi söötit villahousut:)

  VastaaPoista
 3. No voi kiitos, kiitos kehuista. Viikko alkoi kyllä heti hymy huulilla:). Kävin teidän blogejanne ja katselemassa ja tosi hienoja juttuja kyllä teette!

  Sari: Charmerende gjenbruk -blogi on ja aivan ihana ja olen sitä ja käynyt välillä katselemassa. Ihania norjalaisia sisustus-/tuunausblogeja on kyllä aikamoinen määrä, tiedä miten sitä ehtisi kaikissa välillä käydä inspiroitumassa...

  VastaaPoista
 4. Oo mitkä värit sinun pöksyissäsi!
  Nämä on minullakin pian työn alla :) Oikein odotan, että pääsen uimahallin pukuhuoneeseen näyttämään omiani sitten joskus - toivottavasti valmistuvat ennen kesää, en ole vielä aloittanutkaan!!! :D

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos, kiitos. :) Tykkään ja kovasti pöksyjen väreistä. Piristävät kovasti mieltä pimeydessä, en tosin ole vielä näitä käyttämään päässyt. Tsemppiä neulomiseen!

  VastaaPoista