Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

tiistai 19. lokakuuta 2010

Sormivirkkailuja huopautuvasta langasta


Viime viikkoina ei oikein ole käsityöprojektit edenneet ja tekeminen on takkuillut. Mutta perustaito eli sormivirkkaus on sentään edes jotenkin onnistunut :). Sormivirkkasin nimittäin yhdestä suosikkilangastani eli Garnstudion Eskimosta pitkiä lankakäärmeitä, jotka huovutin pesukoneessa ja ompelin/kokosin istuinalusiksi. Ohje on norjalaisesta blogista Hildes hekle-strikkeri-hurra! (ihana nimi muuten blogilla) ja ohje löytyy suoraan täältä norjan lisäksi englanniksi.  Hilden blogin löysin puolestaan blogilistaltallani olevan ihanaisen Solbergets mange prosjekt -blogin kautta, jossa alusia oli myös tehty Syttende maj -juhlia varten keväällä. 

Sen verran Hilden ohjetta muutin, että käytin alustoihin ohjeen neljän Eskimo-kerän sijaan viisi kerää, jolloin sain istuinalustan kooksi noin 30 cm (mahtuvat muuten hyvin myös reppuun mukaan syysretkille.) Käsittelin istuinalustan toisen puolen vedenpitäväksi Hobby Pointista saatavalla Artidee-lateksilla, jota käytetään muottien valmistamiseen. Samalla sain myös työtä nopeutettua, sillä alusten käsin ompeleminen olisi vienyt iäisyyden.  Nyt tein niin, että ompelin alusten keskustan käsin ympyräksi saadakseni lopputuloksesta siistin ja kieritin sen jälkeen loput "huovutetut käärmeet" kontaktimuovin päällä ympyräksi ennen lateksin sivelemistä. Lateksin kuivuttua otin sitten vaan kontaktimuovin toiselta puolelta poies ja sivelin vielä toisen kerroksen lateksia ensimmäisen päälle. Ihan kyllä tykkään lopputuloksesta. Ainut vaan, että istuinalusille tuli  lankoineen ja latekseineen aika paljon hintaa, vaikka sainkin hyödynnettyä vanhoja jämiä ja  löysin valkoista Eskimoa kesällä halvalla lankaliike Menitan alesta. 


Kahdesta kerästä violettia Eskimoa syntyi myös yllä oleva pannunalunen, mutta voi olla, että siitä tulee myös vielä istuinalunen, kun ei tälle taida oikein olla käyttöä. 

Kivaa viikon jatkoa toivotellen,

Pirjo :) 

2 kommenttia :

  1. Hei Pirjo,

    pitihän minun tulla heti kurkkimaan blogiasi. Ihania juttuja olet tehnyt! Ja mainioita linkkejä. Pitää joskus ihan ajan kanssa tutustua... tai sitten ei... kun näitä riippuvuutta aiheuttavia asioita on ihan tarpeeksi jo omastakin takaa.

    Terveisin Tiina Kartanonkosken käsityöläisistä

    VastaaPoista
  2. No voi kiitos! :) Joo, tämä blogimaailma aiheuttaa kyllä riippuvuutta. Koko ajan löytyy kaikkia kivoja ideoita, joita tekis mieli kokeilla.

    VastaaPoista