Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

tiistai 30. marraskuuta 2010

Joulumyyjäisvalmisteluita ja yksinkertaisempaa elämää


Huopakasseja on valmistunut muutama lisää joulumyyjäisiin ja tarvikkeita löytyisi vielä muutamaan. Kovasti on vielä tekemistä ja pitkiä iltoja edessä ennen lauantaita. Samalla jo sitten jännitän haluaako joku tuotoksiani ostaa. Olen tosin miettinyt kaikki tuotteet siten, että saan ne sitten annettua joululahjaksi tai käytettyä itse. Alla muuten uudestaan kuva kauniista 3D-lumihiutaleesta, joka oli blogissani esillä jo vuosi sitten. Se on erittäin helppo tehdä, vaikka näyttää monimutkaiselta ja ohje siihen löytyy wikiHow:sta eli siis täältä. Tämä on tulossa ihan omaan ikkunaan koristeeksi, mutta on vielä ripustamatta, kun mietin teenkö sille toisen kaveriksi samaan nauhaan vai laitanko tekemiäni pieniä paperitähtiä sen sijaan seuraksi. 


Taas vaihteeksi pieni mainos eli meillä on tuttavien kanssa ollut muutaman vuoden ajan pieni yhdistys, jonka puitteissa järjestämme lähinnä ruokateemaan liittyviä pohjoismaisia tapahtumia kolmikymppisille aikuisille. Nyt järjestämme Elä yksinkertaisemmin -opintopiirin yhteistyössä Finlands Svenska Marthaförbundin ja Svenska Studiecentralenin kanssa. Opintopiirissä luetaan Gisela Lindén kirjaa Lev enklare, jonka pohjalta pohditaan omia arjen valintoja, hyvinvointia, ajankäyttöä jne. tavoitteena yksinkertaisempi mutta rikkaampi elämä. Teemme myös ryhmäläisten toiveiden mukaan opintovierailuja, tutustumme haluttaessa tietoiseen läsnäoloon eli Mindfulness-menetelmään ja teemme pieniä muutoskokeiluja arjessa. Opintopiiri kokoontuu noin kerran kuukaudessa yhteensä viisi kertaa talven aikana. Opintopiiri pidetään kahdella kielellä eli suomeksi ja ruotsiksi. Jos tätä kautta sattuu löytymään joku kiinnostunut osallistuja niin mukaan mahtuu vielä 1-2 henkeä. S-postia voi laittaa miulle oikealla ylhäällä näkyvään s-postiosoitteeseen ja kysellä tarkempia tietoja. Omalla kohdalla suurin haaste yksinkertaistamisessa on tällä hetkellä tavaramäärän vähentäminen, varsinkin kun koko ajan väsään jotain uutta.

Alla vielä esitteillä yksi paperinen joulutähti, kun löytyi näin ihana jouluinen vintage-paperi Sinellistä. Pahoittelut myös tekstin vaihtelevasta kirjasinkoosta, koska tämä Blogger ei nyt jostain syystä halua olla yhteistyökykyinen enkä jaksa tämän tekstin kanssa sen enempää taistella.

Huomenna se sitten alkaa, joulukuu. Ihanaa viikon jatkoa toivotellen,

Pirjo :) 

3 kommenttia :

 1. Voi miten kauniit kassit taas.

  Lainasin kirjastosta uutuuskirjan,josta tuo kassin malli on.Suomennettuna nimi on Kirjo ja ompele tyylikästä.Tajusin sen vasta kun kävin katsomassa tuon antamasi linkin.
  Tein kirjan ohjeilla poron viikonloppuna.

  Kiva ohje tuo lumihiutale.Taidan kokeilla.
  Tähteäkin voisi kokeilla.

  Saanko muuten laittaa blogisi listalleni omaan blogiini.

  Toivotan onnea myyjäisiin.

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Kiitos :), itekin tykkään myös näistä joulunpunaisista kasseista. Sen verran muuten muutin ohjetta, että tein etu- ja takakappaleesta alareunastaan täysin suorat kuperan sijaan. Koin nimittäin sen itse paremmaksi ratkaisuksi. Laitoin myös ensin taka- ja etukappaleen kiinni pohjaan ennen sivusaumojen ompelua. Ja miehän on ommellut nämä kassit koneella siksak-ompeleella, niin valmistuu myyjäisiin vähän nopeammin tavaraa.

  Suuri kiitos myös kirjavinkistä, pitääkin etsiä tuo kirja kirjastosta ja katsoa mitä muita ohjeita siinä on.

  Ja aivan ihana blogi siulla ja monia uusia vinkkejä! Juhannusruusu-maton virkkausta pitää ainakin kokeilla ja aivan ihanat ne siun punavalkoiset ite tehdyt pussilakanat.

  Ja blogini saa totta kai lisätä blogilistalleen, laitan siun blogin ja samantien omalle listalle.

  Toivottavasti saan jotain kaupaksi lauantaina, tavoitteet ei ole mitenkään korkeat, mutta kiva jos joku jotain mieleistään miun pöydältä ja löytää.

  VastaaPoista
 3. Kiitti tuosta kassin ompeluvinkistä.Taidan kokeilla tehdä sen.Se voisi olla kiva vaikka joulukukan ruukun suojana.

  Kiva jos sait vinkkiä blogistani.Tykkään tehdä kaikenlaista käsityötä.Ei ne aina niin hienoja tekeleitä ole mutta onpahan itsetehtyjä.

  Mukavia hetkiä sinne myyjäisiin.

  VastaaPoista