Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

torstai 27. tammikuuta 2011

Jämälankatohvelit


Tammikuu on melkein vierähtänyt ilman blogipäivityksiä. Opinnot ovat nimittäin vieneet mennessään tehdessäni opetusharjoittelua aikuiskoulutuksen parissa. Kuukauteen on mahtunut monia hienoja kohtaamisia, hauskoja hetkiä ja oppimisen iloa. Mukavasti on vuosi kaikin puolin alkanut, toivottavasti sinullakin!  

Yllä olevat jämälankatohvelit olen kuitenkin sentään saanut aikaiseksi. Idea on siis taas Sanna Vatasen Neulo.Virkkaa.Kirjo.Jämälangasta!-kirjasta. Kirjassa tohveleissa oli Fair Isle -aiheiset kuviot, mutta tein niiden sijaan tohveleihin omat kuviot, joihin idean otin Maalaisunelmaa-lehdessä bongaamistani Laura Ashleyn kynsikkäistä. Halusin nimittäin hieman helpommat kuviot neuloa ja näin sain myös kuvion sujumaan nätisti ympäri koko tohvelin, vaikka eipä sitä pohjaa tietysti kukaan tarkastele. Pohjina tohveleissa on valmiit pohjalliset, mutta nehän voisi hyvin tehdä itsekin esim. huovasta ja nahasta. Lankana on Novitan Nalle, kyseistä lankaa kun lankakorissa on edelleen monissa sävyissä (eli mitähän sitä sitten seuraavaksi niistä tekisi). 


Silmiin sattui myös toinen aivan ihana kirjottujen tohvelien ohje, jonka löysin Aika on taikaa -blogin JaanaElinan vinkkaamasta Clare Youngsin kirjasta Kirjo ja ompele tyylikästä. Näiden tekemistä pitää ja ehdottomasti joskus kokeilla. Ennen joulua tekemieni huopakassien ohje on myös samaisesta kirjasta ja siinä on monia muitakin kauniita skandinaavishenkisiä ohjeita.

Ja kiva kun Tuovi ja Lumikko olleet tulleet mukaan blogia seuraamaan :)! Käykäähän kummankin naisen hienoja blogeja katsomassa. Tuovi kirjoittelee vanhan talon korjaamisesta ja Lumikko hitaammasta elämästä ja arjen pienistä kauniista asioista.

Leppoisaa viikonloppua toivotellen,

Pirjo 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti