Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

tiistai 4. tammikuuta 2011

Prinsessaverho ja karkkikeppityyny


Veljen nuorempi tytär on jo pitkään toivonut prinsessa-/katosverhoa siskon ja hänen kerrossänkyynsä. Kaupan valmiit verhot eivät tyttöjen sänkyyn sopineet, joten lupauduin verhon ompelemaan viime kesänä ja tässä verho nyt sitten vihdoin valmiina esitteillä oman sänkyni yläpuolella. Mallin verhoon otin Menneen ajan tunnelmaa -kirjasta. Valitettavasti kirjan ohjeessa ei ollut kunnon mittoja, joten täytyi itse arvioida mm. sopiva leveys. Verhoon käytin veljen ostamaa voile-kangasta noin 3 metriä ja kankaan/verhon leveys on myös 3 metriä. Lisäksi verhoon meni leveää valkoista kanttinauhaa 7,5 metriä ja pitsinauhaa 5 metriä. Renkaana verhossa on 60 cm:n hulahula-vanne, jonka ensin maalasin valkoiseksi askartelumaalilla ja päällystin leveällä kanttinauhalla. Verho on kiinnitetty renkaaseen myös samaisella kanttinauhalla, kuten alla olevasta kuvasta käy toivottavasti edes jotenkin ilmi. Pisteeksi i:n päälle solmin renkaaseen kiinni käsin tehdyn ruusun pitsinauhalla - eli sen saa halutessa myös helposti pois. Ruusun ohje löytyy mm. Cluck.Cluck.Sew-blogista, näitä jo viime kesänä muutaman teinkin. Lisäksi bongasin samantyylisen ohjeen juuri Tildan tapaan -kirjasta.


Kutsuin tytöt pyjamabileisiin viime viikolla verhon valmistuttua ja tein bileitämme varten myös tytöille suloiset karkkikeppityynyt omasta päästä. Mittaa tyynyllä on noin 75 cm ja ruutukangas on Eurokankaasta. Keppi toimii myös niskatyynynä automatkoilla ja vartta voi samalla halia :). Käyttömukavuudesta en tosin ole vielä saanut tytöiltä palautetta.   


Blogilistaltani löytyvästä Sjarmerende Gjenbruk -blogista lainasin myös idean maalata vanha rikkalapio liitutaulumaalilla. Samaiseen rikkalapioon ehdinkin aiemmin maalata tekstin Onnen murusia, mutta tämähän onkin paljon kivempi näin niin tekstiä voi vaihdella. Tämä alla oleva teksti onkin tarkoittu blogin lopputervehdykseksi uuden vuoden toivotusten kera eli...


 
...innostusta, hetkessä elämisen taitoa ja sydämen viisautta uuteen vuoteen toivoen ja toivotellen!

Kram/Halauksin,

Pirjo :)

Ps. Rimppalan mutsi ja Tarhakala, kiva kun tulitte mukaan blogia seuraamaan! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti