Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Isoäidinneliöitä


Innostuin uusimmassa Martta-lehdessä esitellystä isoäidinneliökampanjasta, koska meillä on opinnoissa menossa yliopistojakso ja  kaipasin luennoille jotain helpohkoa käsityötä mukaan. Jäin kyllä näiden tekemiseen pahasti koukkuun ja viikon sisään on parikymmentä neliötä jo syntynyt.

Viime päivinä kyseinen Marttojen, Novitan ja Tekstiiliopettajaliiton kampanja on muuten tuntunut tulevan joka puolella vastaan ja hyvä niin. Kampanjan tarkoituksena on siis kerätä mahdollismman paljon tilkkupeittoja, joista kootaan maailman suurin tilkkupeitto alkusyksystä ja päästä peitolla mukaan Guinnessin ennätystenkirjaan. Peitot jaetaan sen jälkeen mm. Ensi- ja turvakotien liiton ja Yhteisvastuukeräyksen kautta. Marttojen ja Novitan Tilkkurekka kiertää myös tämän ja ensi viikon Suomea, ja siellä voi käydä opettelemassa isoäidinneliön tekemistä. Perjantaina ja lauantaina rekka muuten parkkeeraa itsensä Narinkkatorille Helsinkiin. Kampanjasta löytyy lisätietoja mm. Marttojen kotisivulta sivupalkin otsikon "Teemakampanja" kautta.  


Omasta peitostani tulee tällainen kolmevärinen 48 palan pieni peitto ja onkin ihka ensimmäinen itse tehty peitto isoäidinneliöistä. Aiemmin olen neliöitä virkannut ainoastaan matonkuteesta pieneksi matoksi. Tosi helppojahan nämä ovat tehdä, kun kerran neliön opettelee. Isoäidinneliöt on myös hyvä jämälankaprojekti, itselläni ei vaan sopivan paksuisia villalankoja ollut varastossa, joten peiton langat on ihan uutukaisia 7-veljestä-lankoja. 

Ensimmäistä kappaletta koristava hauska pinkki I-kirjain löytyi muuten Daily Drop Cap -sivustolta, josta voi käydä valikoimassa monenlaisia koristeellisia alkukirjaimia blogitekstejä koristamaan. Tähän kivaan sivustoon törmäsin Ruotsissa suositun sisustusblogin Room and Serve  kautta, jota kannattaa myös käydä kurkkimassa, jos sisustaminen kiinnostaa.

Ja tervetuloa blogin lukijaksi Niina, kiva kun tulit mukaan!

Leppoisaa loppuviikkoa toivotellen,

Pirjo

2 kommenttia :

  1. Ihania:) Luin samasta kampanjasta! Nyt täytyy vielä ostaa koukku ja lankaa. Novitan verkkosivuilla on kai sitten teko-ohje, jos ymmärsin oikein!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :), ihania ovat miunkin mielestä ja rupesin hieman jo haaveilemaan omastakin peitosta jahka tämä ensin valmistuu...

    Ohje löytyy tosiaan Novitan sivuilta ja myös Marttojen sivuilta "Teemakampanja" otsikon alta.

    Mukavia tilkkutalkoita!

    VastaaPoista