Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

HyggeJos suomalaisuuteen kuuluu sisu niin tanskalaisuuteen kuuluu olennaisena osana hygge. Sanaa voisi yrittää kääntää suomeksi sanoilla kodikkuus tai viihtyisyys, mutta ne eivät kuitenkaan riitä kuvaamaan hyggeä. Eihän näitä tiettyyn kieleen ja kulttuuriin liittyviä sanoja voi kääntää ilman, että jotain olennaista niistä katoaa. Hyggeen kuuluvat mm. pienistä iloista nauttiminen, tunnelmallinen valaistus kynttiöineen, hyvä ruoka ja kotona leivotut viinerit hyvässä seurassa. Hyggeen kuuluu myös maailman murheiden unohtaminen hetkeksi ja auringosta, kukkivista kukista ja luonnosta nauttiminen. Hygge on siis kotoilua ja hetkessä elämistä parhaimmillaan, joten halusin minäkin kotiini hieman hyggeä :), vaikka en tanskalainen olekaan, ja tässä yllä lopputulos. Sohvalle on tulossa muutamia muitakin uusia tyynyjä pellavasta samalla värimaailmalla pikku hiljaa. Jotenkin tällä hetkellä silmää miellyttää valkoisen ja ruskean rauhallinen yhdistelmä.
Tässä tosin sitten hieman enemmän väriä. Aiemmin keväällä virkkaamani kaulurin jämälangoista ja vanhoista Novitan Samos-langan jämistä virkkailin tämän tyynynpäällisen opintokiireiden hellitettyä pari viikkoa sitten. Ajatuksena on laittaa tämä tyyny parveketuoleja koristamaan. Mallina on taas isoäidinneliö, kun en mitään uuttakaan kuviota jaksanut silloin opetella siinä väsymyksessä :). Inspiraation tyynyyn sain täältä Emma Lambin ihanasta blogista ja lisäksi tästä alla olevasta vanhasta norjalaisesta Vakre Hjem & Interiør -lehden kuvasta. Tätä kuvan peittoa olen ihaillut jo vuosia, mutta en ole saanut sellaista kyllä aikaiseksi. Samantyylisen tyynyn nyt sentään.
 
 
 
 
Tanskalaista hyggeä on muuten tämäkin kuva, kuvan ihana koti on Skagenista. Vakre hjem on yksi suosikkejani sisustuslehtien joukossa. Harmi vaan, ettei sitä oikein saa Suomesta. Jotkut sisustusliikkeet käsittääkseni lehteä myyvät myös netin kautta, mutta hinta vaikutti niissä aika kovalta. Ostelin ennen lehteä työreissuilta Pohjoismaista, mutta nyt kun niitä ei enää ole niin ei ole tullut lehteäkään luettua. Vanhat lehdet ovat tosin edelleen ahkerassa käytössä ja kurkin välillä lehden blogia täällä.  
 
 
 
 
Näitä hyvän tuulen lukukavereita olen myös virkannut useamman ja antanut lahjaksi. Virkverket-blogin myssyn lisäksi tein omasta päästä myös kukkahattuja ja lippalakkeja. Langat näihin löytyi Lankamaailma Nordiasta, josta Svarta Fåret -merkillä löytyy suloisia pieniä keriä amigurumeihin. Mukava kun ei tarvinnut isoja keriä ostaa niin ei jää turhia jämälankoja -tai ainakin ovat sitten kovin pieniä jämiä.
Ja Tuula, kiva kun tulit tätä pientä blogiani lukemaan! :)
 
Näiden pionien ja gerberan keralla oikein ihanaa kevätkesäistä viikkoa toivotellen,

Pirjo


Jag ville ha lite hygge i hemmet mitt och sydde således ett kuddvar med texten "hygge" (jag tycker om kuddvar med olika texter som man kanske märker i denna blogg :)). Brunt och vitt är färger som behagar mitt öga just nu. Har också gjort något mer färgrikt, nämligen virkat ett kuddvar av gamla restgarn. Inspirationen fick jag från Emma Lambs fina blogg och en bild som var i Vakre Hjem & Interiør för några år sedan. Har också virkat nya läskompisar (trevliga present tycker jag) enligt mönstret i Virkverket-bloggen. Gjorde dock också andra hattar än mössor med ett eget mönster.  

Ha en härlig vecka och njut av vårsommaren! 


2 kommenttia :

 1. Moi,

  ja kiva, kun kävit blogissani vierailemassa, niin löysin minäkin tieni tänne. Täytyykin jäädä tutkimaan tarkemmin, mitä täältä löytyy. :)

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Tervetuloa, kiva kun löysit tiesi tänne :).

  (Ja mukava, että Blogger päästi minut reilun kuukauden tökkimisen jälkeen vihdoin vastaamaan kommenttiisi...)

  VastaaPoista