Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

maanantai 22. elokuuta 2011

Silkkipaperikukkia - ja palloja


Tässä yksi omasta mielestä ihana askarteluohje erilaisiin juhliin kategoriassa "miksi en ole tätä ohjetta aiemmin keksinyt". Näitä silkkipaperikukkia ja -palloja on aika nopea tehdä ja tekeminen tuntui myös sujuvan hyvin alakouluikäisten kanssa. Kukissa ja palloissa on periaatteessa sama ohje, mutta terälehtien taittelu tehdään pallossa kahteen suuntaan. Ohje kukkien tekemiseen löytyy ainakin Strömsö-ohjelman sivuilta ja pallojen ohje Martha Stewartilta. Itse tosin käytin ihan tavallista puuvillalankaa metallilangan tms. silkkipaperihaitarin sitomisessa.

Tein näitä palloja ja kukkia koristeeksi viikonlopun "arvovaltaisia" vieraita varten. Pari pientä hovineitoa 1700-luvun Ranskan hovista oli nimittäin tätinsä luona kyläilemässä mahtipontisine peruukkeineen ja viuhkoineen ;). Peruukin ja viuhkan idean otin Sweet Paulin lehden kevään numerosta ja koristelin ne myös silkkipaperikukkasin, kummallekin omalla värillä. 


Olen tätä blogini ulkoasua ja nimeä myös muokkaillut. Tein ulkoasuun muutoksia jo alkukesästä, mutta jäivät silloin puolitiehen. Uuden bannerin ajattelin vielä tehdä, mutta mennään nyt tällä jonkin aikaa. Muutin samalla blogin nimeä, muutos joka on myös ollut pitkään suunnitteilla, puuhastelu kun ei sanana tuntunut enää omalta. Mietin, että uskaltaisikohan blogin osoitteen samalla vaihtaa nykyisen otsikon mukaiseksi, mutta mitähän sitten mahtaa tapahtua (?)
 
 
Minulla on myös jonkin aikaa ollut ongelmia kommentoida sellaisia blogeja, joissa ei ole erillistä kommentointi-ikkunaa. En nimittäin päässyt edes omaa blogiani kommentoimaan ennen kuin vaihdoin kommentointiruudun erilliseen ikkunaan avautuvaksi. Monta kommenttia on nyt sitten jäänyt moneen ihanaan blogijuttuun ja käsityöhön laittamatta :(.  Eli jos jollain on tietoa voinko minä asialle jotain tehdä, niin kiitollisena otan vinkkejä vastaan.
 
 
Mukavaa maanantai-iltaa toivotellen / Ha en trevlig kväll,
 
 
 Pirjo 
Två små hovdamer från 1700-talets Frankrike var på besök hos sin faster under helgen ;). Idén för  peruken fick jag från Sweet Paul och för blommor och bollar av silkespapper från Strömsö och Martha Stewart (länkarna finns ovan i den finskspråkiga texten). Har också gjort ändringar i bloggen min. Ändrade utseendet och nu fattas bara en ny banner. Tyckte inte längre om namnet heller och ändrade det från pysslerier till handavtryck. 

4 kommenttia :

 1. Onnittelut hienoista hatuista! Kyllä Versailles'n hovi kalpenee näiden rinnalla :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :), näitä oli kyllä hauska väsäillä. Tutustuttiin myös samalla Versaillesin hoviin ja aikakauden pukuihin, jotka tuntuivat tyttöjä eritoten kiinnostavan.

  VastaaPoista
 3. Hei, myös minulla on vaikeuksia kommenttien kanssa!

  VastaaPoista
 4. Ilmeisemmin näitä kommentointiongelmia on useammalla, kun bongasin, jossain blogissa tästä myös keskustelua.

  Pia, sinun blogisi on yksi niitä, joita olen yrittänyt muutamaan otteeseen kommentoida, mutten ole pystynyt. Mm. ihania mattoja olet virkannut!

  VastaaPoista