Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

torstai 1. syyskuuta 2011

Tunturi-tunikaTässäpä vihdoin valmiina yksi ikuisuusprojekti kaappien kätköistä, huh ja puh! Ihastuin tähän Tunturi-kaarroketunikaan nähdessäni sen Kotiliedessä kolme vuotta sitten, mutta toteutus on sitten tosiaan ollut hieman hitaanlaista. Ohje oli lehdessä 21/2008 ja löytyy myös vielä lehden kotisivulta eli täältä. Lankana tunikassa on ohjeen mukainen Sandnesin alpakkalanka.

Aikamoisen tunturin kapuamista tämän teko kyllä oli :), kun en ole aiemmin paljon isompia neuletöitä tehnyt, kirjoneuleitakin puikotellut vain muutamia. Tekeminen tökkäsi ensin mustaan tylsään ainaoikeineule-osaan ja sitten tietty kirjoneulekaarrokkeeseen. Kaarrokkeen kavennuskierrokset varsinkin aiheuttivat päänvaivaa kun samaan aikaan oli tehtävä kirjoneuletta eikä kavennusten välejä ollut ohjeessa valmiina - eli muutaman kerran pääsin purkuhommiin. Toisaalta tämä oli siinä mielessä mukava neule, että valmistui kokonaan yhdessä osassa.

Nyt kun tämä on vihdoin valmis niin tyytyväinen olen. Eiköhän tämä kestä monta vuotta käytössä, ulkonäköä voi vaihdella alla olevasta paidasta riippuen ja reiteen asti ulottuvana tunika on talvella mukavan lämmin takin alla. Hiukan vielä hihansuita mietin, josko niitä muokkaisin vaikka muutamalla helmineulekierroksella. Tosin kädenteiden kohdat kyllä päällä ollessa laskeutuvat paremmin kuin mitä näissä kuvissa. Katsotaan myös,  josko vielä saisin otettua tunikasta jossain vaiheessa paremman kuvan itseni päällä.

Olen myös mukana tämän vuoden Sukkasadossa, kun ajattelin, että jos tempaus hyvässä lykyssä kannustaisi pienentämään lankavarastoja... Jää nähtäväksi miten monta sukkaparia saan Hillokellari-alablogiin purkitettua tulevien kuukausien aikana, mutta tehdään se mikä ehditään. Ensimmäiset unisukat itselle on ainakin jo alullaan ja muutaman muunkin ohjeen olen katsonut valmiiksi. Näihin Erika Knightin suunnittelemiin Rowanin palmikkosukkiin ihastuin inspiraatiota ja ohjeita etsiskellessäni, mutta mahtaakohan ohjetta löytää muuten kuin tilaamalla ulkomailta, jolloin sukille tulee kyllä miun makuun liikaa hintaa.


Lämpöistä loppuviikkoa toivotellen / Ha det så gott,

Pirjo

Här ser du en av mina evighetsprojekt äntligen färdig, nämligen den stickade tunikan. Mönstret är från den finska tidningen Kotiliesi och garnet är Sandnes Alpakka. Ska också delta i årets Sukkasato, dvs. en finsk kampanj som pågår i blogsfären under september och oktober. Meningen är att sticka och virka sockor så mycket man hinner för sig själv eller till välgörenhet och sen räknas dem alla ihop. Hittade också härliga sockor från Rowans hemsida, men mönstret måste man beställa och således blir det nog ett dyrt projekt.       

10 kommenttia :

 1. Ihana villapaita ja sukat ovat myös hienot!

  VastaaPoista
 2. Blogissani on Sinulle tunnustus!
  -sellariina-

  VastaaPoista
 3. Ihana tunika ja aivan valloittava blogi! Minusta tuli heti vakkarilukija!

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihanaa, kaunis kiitos tunnustuksesta Sella Riina! En valitettavasti vaan päässyt blogiisi kiittämään tunnustuksesta, minulla kun on tämä kommentointiongelma edelleen :(.

  Ja kiva, että löysit tänne Purnauskis niin löysin minäkin tieni kekseliääseen blogiisi! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania töitä kaikk ja koko blogi on täynnä ihania ideoita!:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi! Olet tehnyt ihania isoäidinneliöitä tuolla vähän alempana. :)

  VastaaPoista
 7. moikka! kiva kun olit jättänyt kommenttia blogiini, ja vastavierailullani huomasin blogissasi kaikkia aivan ihania käsitöitä, varsinkin nää sukat, suloiset!

  VastaaPoista
 8. No voi kiitos! Kiva, että löysit myös tiesi tänne :). Nuo sukat ois kyllä ihanat tehä, jos vaan ohje löytyypi.

  VastaaPoista