Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

maanantai 26. syyskuuta 2011

Värivoimaa 
Näin syksyllä miuhun näyttää iskevän aina kirkkaiden värien kaipuu pimeydestä ja harmaudesta johtuen ja voimakkaita värejä kaipaa sekä sisustukseen että pukeutumiseen. Kaikenlaista pientä värikästä on siis työn alla, mutta tässä postauksessa on taas vaihteeksi esillä virkattuja neliöitä :). Värikästä peittoa siis pukkaa pienistä kukkaneliöistä ja tämä peitto on tulossa ihan omaan käyttöön. Tällä hetkellä paloja on kasassa reilut 40 eli noin 100 kappaletta pitäisi varmaan vielä saada koukittua... Ohjeen nappasin yarning.-blogista eli täältä ja lankana on pääasiassa vanhoja Nalle-lankoja ja muita samanpaksuisia vuosikertalankoja. Ainostaan reunusten luonnonvalkoista Nalle-lankaa olen joutunut ostamaan lisää.


Samaisella ohjeella ja langoilla syntyi myös syksyksi (taas) uusi kauluri. Paloja kaulurissa on 30 ja menee siis kaksi kertaa kaulan ympäri. Ajattelin jo keväällä sinivalkoista kauluria tehdessäni, että syksyksi on pakko saada samanlainen, mutta mustapohjainen. Alun perin oli tosin tarkoitus tehdä kauluri puuvillalangoista ja lähinnä sisäkäyttöön, mutta sitä varten olisi pitänyt ostaa suurimmaksi osaksi uudet langat. Hyvin on kuitenkin mieluinen tämä villainen jämälankaversio ja pääsi heti jokapäiväiseen käyttöön.Sellariinalta olen saanut tällaisen makean tunnustuksen jonkin aikaa sitten, mutten ole aiemmin saanut aikaiseksi siihen vastattua. Suuri kiitos tunnustuksesta, olen siitä todella otettu! :) Sellariinan kauniita käsitöitä voi käydä ihastelemassa ja myös ostamassa hänen blogissaan täällä ja blogissa on myös meneillään arvonta kuun loppuun asti. Tunnustukseen liittyi myös tehtävä eli kertoa lempiväri ja -ruoka sekä joku paikka, jossa haluaisi käydä ja tässäpä niihin vastauksia.

1. Lempivärini on lapsesta asti ollut vihreä, vaikka tykkään kyllä väreistä ylipäänsä.

2. Mitään erityistä lempiruokaa ei nyt tule mieleen, mutta yleisesti voisi sanoa, että kalaruoat. Muuten syön aika kasvispainotteisesti ja suosin luomutuotteita aina kun mahdollista, mutta olen myös ihan mahdottoman perso mm. tuoreelle pullalle ja munkeille.

3. Paikkoja, joissa haluaisin käydä on myös monia eri puolilla maailmaa, mutta jos nyt yksi pitää mainita niin minulla on jo vuosikausia ollut joku kumma fiksaatio Grönlantiin, eli sinne toivon vielä joskus pääseväni käymään. Muutenkin pohjoiset luontoelämykset vetävät puoleensa.

On monia ihania blogeja, joihin haluaisin tämän laittaa eteen päin, vaikka monessa lukemassani blogeissa tämä tunnustus onkin jo näkynyt. Laitetaanpa tällä kertaa tunnustus Piian pistot -blogille, jossa on paljon kekseliäitä käsitöitä (mm. ihanat isoäidinneliösukat) ja Vihreä kamari -blogin Tuoville. Tuovin blogissa vanha talo saa pikku hiljaa uuden elämän ja osa suomalaista rakennusperintöä säilyy tuleville sukupolville.

Ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat, mukava kun liityitte joukkoon! :)

Mukavaa ja värikästä syysviikkoa toivotellen / Ha en härlig och färgrik vecka,

Pirjo       

Så här på hösten börjar jag alltid längta efter starka färger när vädret blir regnigt och grått. Jag har många färgrika projekt på gång, men här visas nu bara virkade rutor (igen). Jag håller nämligen på att virka en ny pläd för mig själv av gamla restgarn. Har virkat drygt 40 rutor och har kanske 100 kvar så vi får se när pläden blir färdig...Har också gjort en ny halsvärmare med samma mönster och garn och den är redan i flitig användning. Mönstret för rutan hittade jag på bloggen yarning. 

4 kommenttia :

  1. Kiitos kommenteista! :) Toivon vaan, että peitto tosiaan joskus valmistuukin.

    VastaaPoista