Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

lauantai 26. marraskuuta 2011

Joulukuusenkoristeita
Tämän ihanaisen joulukoristeen ohje löytyy amerikkalaisesta paperiaskartelublogista Amazing Paper Grace eli tästä. Ohje on yksinkertainen, vaikka lopputulos näyttää monimutkaiselta. Ohjeessa oli käytetty paperia, jossa on eri väri/kuvio kummallakin puolella, mutta itse käytin kokeilumateriaalina vanhaa Financial Times -lehteä ja 3 mm liimapisteitä. Minulla ei myöskään ollut mitään leikkuria käytössä vaan piirsin oman sapluunan ohjevideon perusteella ja hyvin toimi näinkin varsinkin kun sanomalehdestä oli nopea leikata suurin osa paloja yhdellä kertaa.
Uusia tähtiä on myös syntynyt, nyt myös joulunpunaisissa väreissä, ja laitan niiden ohjeen ja tänne pikapuoliin.


Leppoisaa joulunodotusta ja ensimmäistä adventtia toivotellen,

Pirjo

Mönstret till detta fina ornament finns på den amerikanska bloggen Amazing Paper Grace, dvs. här. Jag gjorde mina ornament av Financial Times. Har också gjort nya papperstjärnor och nu i mer traditionella julfärger. Mönstret till dessa stjärnor är också på kommande. 

10 kommenttia :

 1. Ihania! Pakko kokeilla...

  Tiina

  VastaaPoista
 2. Kauniita koristeita sinulla! Kävin katsomassa videon antamastasi linkistä, kokeiltava on. Eteisessäni on odottanut pitkään laatikollinen tätini vanhoja kirjoja Konttiin viemistä. Nyt kellastuneimmista ja kaunisfonttisista alankin tehtailla mehiläiskennokoristeita!
  Mistähän aloitteleva askartelija löytäisi liimapisteitä? Askarteluliikkeistä, nettikaupasta? Entä videolla ollutta kaksipuoleista teippiä?
  Kurkistelen tänne toistekin.

  PS: Aamullä lähettämäni kommentit kai hävisivät jonnekin?

  VastaaPoista
 3. Tiina: Eikös ookin, miulta loppu liimapisteet, tarttee saada niitä ens viikolla jostain lisää (Jumbon Sinellissä ei valitettavasti ollut sopivan kokosia).

  Tiinatei: Kiitos ja kiva kun löysit tänne, lämpimästi tervetuloa! Liimapisteitä & kaksipuolista teippiä saa ainakin Sinellistä ja Suomalaisessa kirjakaupassa olen niitä myös nähnyt, nettikaupoista en valitettavasti osaa sanoa. Kannattaa ostaa 3 mm pisteitä, jotka riittävät hyvin ohuelle paperille. Ostin nimittäin itse ensin vahingossa satsin isompia pisteitä, oisko ollut peräti 8 mm ja ne olivat ihan liian paksuja. Ainut huono puoli liimapisteissä on se, että ovat omalle kukkarolle aika tyyriitä eli 300 kpl oli 4,95 €, josta sain liimat kahteen koristeeseen, mutta en kyllä tehnyt mitään hintavertailua kun polte päästä kokeilemaan oli niin kova :). Ja jos materiaalina käyttää vanhoja kirjoja tai sanomalehteä niin eihän sitten koristeiden hinta tule kovin huimaksi. Kaksipuolista liimateippiä käytin itse asiassa ohuempana versiona, jota löytyi omasta varastosta. Laitoin siis sitä vaan kaksi nauhaa vierekkäin, jotta sain koko pinon teipattua peittoon.

  Ja Blogger näyttäisi taas tänään takkuavan :( ja on varmaan vienyt kommenttisi mennessään. Toivottavasti tämä kommentti ei ja katoa jonnekin bittiavaruuteen...

  VastaaPoista
 4. Oi, miten kauniita joulukoristeita! Mun on ihan pakko kokeilla itsekin, kiitos ohjeista!

  VastaaPoista
 5. Eipä kestä! Mukava, että löytämästäni ohjeesta on iloa muillekin.

  VastaaPoista
 6. Jättefina! Måste försöka hitta tid att göra dom där. Superfina!

  VastaaPoista
 7. Jag älskar nog dessa och väntar ivrigt på att få hänga dem i julgranen!

  VastaaPoista