Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

On miulla pieni suloinen piparkakkutönö


... joka saa hymyn huulille. Tämä hauska idea on täältä, sivulta löytyy valmiit kaavat tulostettavaksi. Löysin ohjeen ihanan Sjarmerende jul -blogin kautta. Kiitokset Vihreän kamarin Tuoville leipomisseurasta. Näitä olikin tosi mukava vaihteeksi leipoa tavallisen piparkakkutalon sijaan. Talon kaavassa on kaksi oviaukkokokoa, joista isompi tuntui sopivan paremmin mukin reunaan, mikäli taikinaa ei tee hirvensarvisuolalla, jolloin talon osat eivät samalla tavalla leviä paistossa. Yleensä olen tavalliset talot tehnyt valmistaikinasta kun ne ovat yleensä kovempia, mutta näiden tekeminen toimi myös ihan hyvin perinteisellä Paraisten piparkakkujen reseptillä. Lumi on talojen päältä valitettavasti vaan ehtinyt jo hieman rusehtua.

Ja kohta on muillakin omat tuvat :).


Jag har gjort söta små pepparkakshus till julen. Instruktionerna hittar du här ohc dit hittade jag via bloggen Sjarmerende jul. Det lönar sig att göra en stor dörröppning om man använder en vanlig pepparkaksdeg.

Ja Eijalle lämmin tervetulotoivotus! Kiva, että tulit mukaan! 

Terveisin/Hälsningar

Pirjo


5 kommenttia :

 1. Voi miten mukavia tönöjä:)
  en ole koskaan noita pipareita oikein tehnyt, saati sitten taloja tai tönöjä.
  (ehkä johtunee siitä, että en hirveästi pidä piparkakkutakinasta).
  Mukavia joulupuuhasteluja edelleen....

  VastaaPoista
 2. Lopputulos on hieno! Itse kokeilin tänään ja tietysti luin tuon sinun ovikommenttisi vasta kun on ehkä jo liian myöhäistä... no, ovathan nuo ihan mukavia vaikkeivät mukiin mahtuisikaan.
  Ei ihan kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä, sillä 14. ja viimeisen talon kohdalla piti sitten polttaa ihan kunnolla kaksi sormea! :-( Ei käsintiskejä mulle jouluna. Eli ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin, hehe.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita juttuja ja mainioita ideoita sinulla täällä on! Lukemista riittää varmasti pitkäksi aikaa :)

  Oikein lämmintä joulua sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos kommenteistanne!

  Tuovi: Miun piti kuule vielä maanantai-iltana (tai yönä) tehä muutama talo isommalla oviaukolla, kun talot jäi päässä pyörimään.

  Eija: Minä en puolestaan pidä hirveästi itse piparkakuista, taikinasta kylläkin ja tämä oli niin hassu idea, että oli pakko kokeilla. Itse tuskin syön yhtäkään tönöistä - enkä tiedä miten näitä oikein raatsiikaan...

  Tiina: Oi että, oletpas jaksanut monta taloa tehdä. Ja voi harmitus palaneista sormenpäistä, ja jos oisin tiennyt niin oisin laittanut siulle oviaukosta aiemmin viestiä :(. Ohuemmalla aukolla varustetut tönöt meni kyllä miulla esim. lasisen tarjoiluastian reunaan. Ja eikös ne palaneet sormenpäät ole myös vähän niin kuin yksi jouluperinne piparkakkutalon tapaan (ainakin miulla on niin) ;), vaikka tänä jouluna siltä nyt sitten jotenkin kummassa vältyinkin.

  Maalainen: Voi kiitos! Mie oon löytänyt siun blogista ja paljon mielenkiintoisia ajatuksia. Ja kiva kun tulit mukaan! :)

  VastaaPoista