Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

tiistai 13. joulukuuta 2011

Virkattua joulupostia


On taas joulupostin lähetyksen aika ja tässä joitain omia joulutervehdyksiäni esitteillä. Mukava edes kerran vuodessa lähettää perinteistä postia ja vieläpä itse tehden tai tuunaillen. Yllä olevien virkattujen reunusten idean otin täältä Dutch Sisters -blogista ja kortin ohessa laitan ruisleivän juurta tädeilleni. Hieman liian kireäksi vaan virkkasin näiden reunuksen, kun meinaavat mennä reunukset kortin taakse. Veljentyttärille lähtee puolestaan joulukortit tällaisissa virkatuissa kirjekuorissa, vaikka värivalinta ei olekaan kovin perinteisen jouluinen. Tämän idean sain Mollie Makes -lehden blogissa olleesta postauksesta ja lisäsin kuoriin vaan "postimerkit" ja "osoitetarrat". Nyt ei sitten muuta kuin  kiikuttamaan tervehdyksiä postiin. Joulumerkillä ei kumpikaan postini valitettavasti vaan perille mene ja eipä taida tuo kuorien sydänpostimerkkikään riittää eikä varsinkaan osoitetiedot ;).Tässä myös yksi paperitähti lisää, tällä kertaa tosin isompi ikkunaan laitettava versio (näitä en vaan kyllästy tekemään ja tähtiä alkaakin olla sitten joka puolella kotia...). Kokeiltiin näiden tähtien tekemistä viime viikolla myös veljentyttärien kanssa ja tämän mallin tekeminen onnistuu lastenkin kanssa verrattuna omaan ohjeeseeni. Tämä näyttävä mutta kovin yksinkertainen malli löytyypi siis täältä.


 
Ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat, mukava että olette tänne löytäneet! :) 

Pirjo

Det är dags att skicka julpost och i år tänkte jag skicka virkad julpost. Idèn att virka runt julkortet hittade jag på bloggen Dutch Sisters och idén av att virka ett kuvert hittade jag på Mollie Makes blogg. Har också prövat på att göra nya papperstjärnor (man kan väl aldrig ha för många). Mönstret finns här och dessa är nog mycket lättare att göra en min egen stjärna. 

6 kommenttia :

 1. Kivalta näyttää, erityisesti pidän kirjeestä. Tähden ohjetta lähdenkin tutkailemaan tarkemmin, kiva kun laitoit linkkejä!

  VastaaPoista
 2. Nappasin tämänkin tähden ohjeen.Hieno.

  Joulukortit on veikeet.Pitää ensi jouluksi tallentaa ohje.

  Mukavaa jouluviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Hei,

  mikä on tämä ihana sininen maali, joka on lattiassanne?

  Voisin haluta omaankin kotiin.

  -Matilda

  VastaaPoista
 4. Hei,
  Nämä on itse asiassa kuvattu vanhan talonpoikaisen ja romuromanttisen 1800-luvun lipaston päällä. Olen maalannut lipaston Allbäckin pellavaöljymaalilla (maali sopii kyllä lattiaankin). Väri oli muistaakseni silloin "allmogeblå", mutta sitä ei näy enää värikartassa, mutta esim. nykyisessä kartassa oleva vanhan ajan sininen on varmaan aika lähellä. Allbäckin maaleja saa ainakin Rakennusapteekista ja googlettamalla löytyy varmaan tiedot mistä muualta päin Suomea. Olen itse ollut tyytyväinen Allbäckin maaleihin sen minkä niillä olen maalannut. Toivottavasti tästä on siulle apua!

  VastaaPoista