Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

lauantai 18. helmikuuta 2012

Isoäidinraitaa


Tässäpä nyt sitten yksi näitä keskeneräisyyksiäni valmiina eli isoäidinraidalla, granny stripe, virkattu pitkä kaulahuivi. Tämä isoäidinraita on kait viime vuosina ollut suosittu peittojen kuvio neliöiden ohella ja lisätietoa ja ohjeistusta löytyy mm. Attic24-blogista. Modernimpaa versiota peitosta löytyy esim. Purl Beeltä. Tällä kuviolla saa erilaisten neliöiden ohella kauniita retropeittoja aikaiseksi, mutta kun juuri vasta yhden peiton valmiiksi sain, niin päätin vaihteeksi tehdä kaulaliinan. 
Kuvio itsessäänhän on isoäidinneliötäkin helpompi ja nopeampi tehdä, sen kun vaan virkkailee pylväitä ryhmiin ja seuraavan kierroksen pylväsryhmät edellisten ryhmien väliin. Itse tein tosin neljän pylvään ryhmiä perinteisen kolmen pylvään sijaan. Tiedä sitten miksi, jotenkin kait ajattelin, että työstä tulisi hieman tiiviimpi ja väleistä pienemmät, mutta ehkei sillä ollut lopputulokseen kovin paljon merkitystä. Lankaahan tällä tavalla vaan kului enemmän, mutta sitä oli kyllä varastossa pois kuluteltavaksikin ja kaulaliinasta tuli tietysti neljällä pylväällä paksumpi. Lankana on Novita Woolin uusia sävyjä, alpakkalankojen jämiä ja vanhoja Nalle-langan jämiä. Työn edetessä oli myös mukava huomata miten eri sävyt alkoivat löytää toistensa luo. Väreissä ei kuitenkaan ole mitään säännöllistä kuviota, mutta voimakkaimpia värejä toistin suurin piirtein tasaisin välein.

 

 
Nyt sitten mietin, että osaankohan pitää jotain näin värikästä lähellä kasvoja :).  Mutta kait tämä tummansinisen tunikan/takin kanssa menee hyvin tuoden iloa päivään.

Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa! / Trevlig fortsättning på helgen!

Pirjo

Den färgrika halsduken med farmors/mormors ränder är nu färdig. Eftersom jag just fått färdig en pläd ville jag inte virka en annan och det blev en halsduk istället. Såvitt jag förstått har detta plädmönster varit populär i virkningsvärlden under de senaste åren vid sidan av mormorsrutor. Mer info finns t.ex. i bloggen Attic24 och en modern version hos PurlBee. Detta mönster är ju hur enkel som helst att virka och arbetet blir snabbare färdigt än med mormorsrutor. Nu får vi se om jag vågar använda något så här färgrikt nära ansiktet, men kanske det går med en mörkblå jacka/tunika.

11 kommenttia :

 1. Kaunis kaulaliina.Niin upeat värit.

  Taidan tietää mitä teen lomalla telkkarikäsityönä.Peittokin olisi upea tuolla tekniikalla.Kunhan saan maton valmiiksi.

  Kiitokset linkeistä.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Minun silmääni tosi pirtsakka, ja juuri tumman vaatteen kaveriksi hyvin sopiva. Hyvä "kaatopaikka" langan lopuille. Isoäidin neliö (mielestäni sen voisi nimetä uudelleen vaikka mummon ruuduksi, tuo isoäiti tuntuu suomen kielessä turhan viralliselle) on varsin käyttökelpoinen moneen. Blogini Koukkukujalla oleva violetti huivi on tehty samaa teemaa muunnellen, mummon ruutu on neulottu vain kolmioksi kääntymällä kulmista takaisinpäin.

  VastaaPoista
 3. Ihana värien pirskahdus päivää piristämään. :)

  VastaaPoista
 4. Oikein kaunis ja piristävän värinen huivi.
  Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa!
  -sellariiina-

  VastaaPoista
 5. Teitpä nätin huivin! Melkein tykkään enemmän tuosta isoäidin raidasta kuin neliöistä!

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kommenteistanne. Tämä on kyllä hyvä telkkarikäsityö helppona kuviona, itekin usein virkatessa jotain vilkuilen nettikanavilta.

  Ja mummoruutu onkin hyvä nimitys isoäidinneliölle, taidanpa ottaa käyttöön. :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana kaulaliina! Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 8. No voi kiitos js lämpimästi tervetuloa pientä blogiani seuraamaan! :)

  VastaaPoista
 9. Ihana väriläiskä! Ja huomaan olevani melkoisessa neliössä, kun en ole ymmärtänyt isoäitiruutuja tekniikkana vaan vain ruutuina... pitääpä yrittää!Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 10. Eipä kestä, mukava vaan jos täältä löytyy ja ideanpoikasta. Itekään en kyllä oikein ymmärrä mitä kaikkea tähän "isoäitivirkkuun" alle kuuluu, kutsutaanhan toisaalta kaikenlaisia virkattuja neliöitä myös isoäidinneliöiksi.

  VastaaPoista