Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Suloisia unia...

... keväisissä väreissä. Satuin Pinterestin kautta löytämään blogin nimeltä Rose hip, jonka emäntä myy aivan ihania tyynynpäällisiä virkattuine pitsireunoineen Etsyssä. Tätä nostalgista ideaa oli pakko kokeilla ja koukkuun jäin. Tein päällisistä pitkiä (sen mukaan mihin varastossa olevat kankaat riitti), koska tykkään pitsin pääsevän paremmin oikeuksiinsa pitkässä tyynyliinassa.


Rose hip -blogissa oli ensimmäinen kierros tehty pykäpistoilla, mutta itse tein ensin reiät neulalla kankaaseen ja virkkasin sitten 1,25 mm virkkuukoukulla läpi reiästä ja 4-6 ketjusilmukkaa reikien väliin riippuen tyynynpäällisestä ja langasta. Pykäpistoilla homma kyllä varmaan sujuu sutjakkaammin, kun tällä omalla tekniikallani. Neulana olisi myös hyvä olla pyöreäkärkinen neula, mutta sellaista ei tähän hätään nyt ollut, joten tein reiät ihan tavallisella neulalla.Pitsit tein omasta päästä ja tässäpä käyttämäni yksinkertaiset virkkausmallit,  jotka kehittelin sopiviksi eri jämälangojen pohjalta. Kuva pitäisi  tarvittaessa saada suuremmaksi klikkaamalla sitä.

Ja lämmin tervetulotoivotus blogin uusille lukijoille!

Oikein mukavaa keväisen viikon jatkoa!

Pirjo

Söta drömmar hoppas jag drömma efter att ha fått färdigt dessa vårliga örngott med virkad spets. Idén har jag tagit från bloggen Rose hip. Solen skiner och det är vår i luften, hoppas att du har det bra!  

8 kommenttia :

 1. Miellyttää mun silmää! Itsekin tykkäisin kovasti virkata puuvillalangasta, mutta kun ei aina keksi ideoita. Ihan tavallisia virkattuja pöytäliinoja on jo "kaapit pullollaan". Eikös tämä ole retroa tai 70-luvun uudelleen tulemista. Silloin virkattiin pyyheliinoihin pitsit. Nyt taas muotia.

  VastaaPoista
 2. Nämä olivat kyllä koukuttava projekti ja lisää tulee koko ajan suunniteltua eri väriyhdistelmillä...

  Kovin on retroa tai taitaa itse asiassa mennä "granny chic" -tyylin alle, jos jotain näistä kansainvälisistä trendeistä ymmärrän. Olen itse nukkunut vauvana päiväuneni vaunuissa peiton alla, joihin on äiti virkannut reunukset samalla tekniikalla, joten näin ne tyylit kiertää.

  VastaaPoista
 3. Niinpä, varsinkin keltaisesta tulee itelläkin mieleen aurinkoiset kesäpäivät ja mökki- ja mummolafiilis.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania tyynyliinoja.

  Ihan pakko kokeilla ja tuosta sainkin pääsiäiseksi hyvän käsityön mökille.Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 5. Eikö olekin ihana idea, passaa hyvin tyyliltään yhteen sen siun tekemän ihanan täkin kanssa.

  VastaaPoista