Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Sinivalkoisia neliöitä

  
Tälläinen pieni isoäidinneliöpeitto, noin 60 cm x 90 cm, on vihdoin virkkautunut valmiiksi Novitan Miami-langasta ja on lähdössä Pauliinalle. Paloja peitossa on 77 ja reunuksesta tein tällä kertaa yksinkertaisen, eli pari kierrosta pylväitä palojen yhdistämisen jälkeen. Pylväsreunus tuntui kaikessa yksinkertaisuudessaan kauneimmalta ratkaisulta tähän peittoon. Lopuksi tein vielä kierroksen rapuvirkkausta reunuksen huolitteluun. Kuva ei taas ole ihan parhaasta päästä ja värit ovat pielessä, mutta mennään nyt tällä.
 
  Sain myös vihdoin kokeiltua ihanien afrikkalaisten kukkien virkkausta. Pinterestin kautta sattui silmään neliömuotoinen versio kukasta ja malli on nimeltään Somalia. Mallin englanninkielinen ohjevideo löytyy Knitaholics-sivustolta eli suoraan klikkaamalla tästä. Perinteinen kuusikulmainen afrikan kukan ohje löytyy muuten mm. Käspaikasta eli klikkaamalla tästä. Nämä ovat ihan kokeiluversioita ja lankana käytin Nallea, Woolia ja Siljaa ja koukkua nro 3 kuten videossakin. Ajatuksena olisi tehdä tällä mallilla puuvillalangoista peitto jahka saan värit tarkemmin mietittyä.


Kiva, että Tiina ja Kaisa löysitte blogiini, lämpimästi tervetuloa! 

Palailen vielä erikseen pienen pääsiäistervehdyksen kera huomenissa, joten mukavaa keskiviikkoillan jatkoa, / Trevlig fortsättning på onsdagskvällen, jag kommer ännu tillbaks med en liten påskhälsning imorgon.

Pirjo


Den blåa färgen känns bara så vacker just nu. Har äntligen fått färdigt en liten pläd, ungefär 60 cm x 90 cm, som Pauliina  har beställt från mig. Fotot är nog inte det bästa, men tycker att pläden är vacker i sin enkelhet. Jag hittade också en fyrkantig version av den vackra afrikanska blomman via Pinterest. Detta mönster heter Somalia och du hittar ett engelskspråkigt videoinslag genom att klicka här, sidan heter Knitaholics.

14 kommenttia :

 1. Upean raikas peitto.Itse olen virkannut omaa peittoani viime kesästä asti.Jotenkin tuntuu että hitaasti valmistuu,toivottavasti joskus.Pitääkin taas kaivaa tekele esille.

  Kiva kukkaruutumalli.Ja kiitos ohjevinkistä.

  Hyvää pääsiäisen aikaa sinne.

  VastaaPoista
 2. Kiitokset kommenteistanne! :)

  Hitaastihan nämä peitot täälläkin aina valmistuvat, mutta kun näissä on paljon tehtävää niin saavathan ne aikansa ottaakin. Ja pitäähän niitä enemmän ja vähemmän marinoituja töitä aina olla kaapissa käsitöiden harrastajalla. :)

  VastaaPoista
 3. Upea peitto. Mutta voi, miten upeat afrikkalaiset kukat olet tehnyt! Nämä neliskanttiset versiot ovat aivan ihanat!

  VastaaPoista
 4. Kiitos :). Tämä afrikkalaistten kukkien malli on kyllä kaunis ja onneksi suht koht simppeli tehdäkin.

  VastaaPoista
 5. Tulipa sinisestä ja valkoisesta raikas peitto. Isoäidinneliöt näyttävät erityisen hauskoilta tuossa!

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia! :) Ja kiva, että löysit blogiini niin löysin minä sinunkin blogiisi!

  VastaaPoista
 7. Miten saat noista kukista neliön mallisia?

  VastaaPoista
 8. Näihin neliön mallisiin kukkiin löytyy ohjevideo englanniksi täältä: http://www.knitaholics.com/crochet-granny-square-somalia/

  Voin myös tarvittaessa kääntää neliöreunuksen ohjeen ja laittaa sen sinulle vaikka s-postitse.

  VastaaPoista