Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

torstai 24. toukokuuta 2012

Isoäidin ympyröitä ja tunnustus


Yksi virkattu peitto on taas työn alla, tällä kertaa mallina on tällainen "isoäidin ympyrä". Tämän peiton värimaailman kanssa on kyllä ollut kovastikin pähkäiltävää. Ensin sain hirveän sotkun aikaiseksi kun kokeilin paloihin luonnonvalkoista reunaväriä, mutta se ei yhtään sointunut omaan silmään, joten purkuun meni aika monta palaa. Vaihdoin sitten palojen reunavärin lämpimään beigeen, mutta samalla tuntui siltä, että ympyröihin pitää lisätä valkoista, jotta peitosta tulee raikkaamman näköinen. Loppujen lopuksi sitten vaan luovutin ja päätin mennä tällä monenkirjavalla palapelillä loppuun asti. Tarkoitus kun on samalla päästä eroon Novita Luxus Cotton -lankavarastostani. Reunuslankana on Marks & Kattensin Flox. Mukavan pehmyt peitosta ainakin tulee näillä langoilla ja lopputuloksenhan näkee sitten vasta kun reunuksen väri ja tyyli on selvillä.

Neliön ohje on blogista The Royal Sisters, josta se löytyy englanniksi kuvien kera täältä. Blogista löytyy muitakin mukavia virkkausohjeita. Samalla opin uuden kuvion lisäksi uuden tavan liittää palat yhteen palan viimeistä kierrosta virkatessa. Näin peitto koostuu ompelemisen sijaan nopeammin, mikäli vaan palojen järjestys ja reunusten väri on tosiaan etukäteen selvillä ;-).


Lämmin kiitos Pellavasydämen Merville, joka muisti miuta tunnustuksella. Tunnustuksessa on tehtävänä vastata 11 kysymykseen, sen jälkeen pitää keksiä 11 kysymystä ja laittaa ne eteenpäin 11 blogiin. Valitettavasti ajattelin tällä(kin) kertaa laistaa tämän tunnustuksen laittamisesta eteen päin :(. Monessa blogissa kun tämä on jo kiertänyt ja miulla ei pääparka nyt jaksa keksiä 11 kysymystä.

1. Parasta blogin pitämisessä?
Miusta on tätä kautta mukava seurata omaa oppimistaan käsitöissä ja katsella mitä on aiemmin tullut tehtyä. Mukavaa on myös kaikki ideat, jotka löytää muiden blogeista ja kaikki se taito ja kauneus joka usein hämmästyttää. Ja toki sitä aina ilahtuu hirveästi, kun joku muukin tykkää siitä mitä olen tehnyt.

2. Mikä käsityö ei onnistu yrittämisestä huolimatta?
Hmm, nyt ei kyllä tule mitään mieleen. Ehkäpä liikun vaan mukavuusalueellani käsitöiden suhteen :-) ja taidanpa myös olla aikamoinen jääräpää, eli jos jotain päätän oppia, niin yleensä yritän niin kauan kunnes vihdoin opin.

3. Minkä käsillä tekemisen hallitset parhaiten?
Olisikohan tällä hetkellä virkkaaminen, kun se eniten kiinnostaa ja haluan koko ajan oppia lisää.

4. Minkälaisten ihmisten lähellä viihdyt?
Esimerkiksi sellaisten, jotka ymmärtävät katsoa asioita useasta näkökulmasta, ovat säilyttäneet lapsen kyvyn ihmetellä ja innostua, ja joiden kanssa voi kohdata ihminen ihmisenä toisen tarinaa kunnioittaen.   

5. Minkälaisia sinulle annettuja kommentteja luet mieluiten?
Itse olen saanut vain kivoja kommentteja, joten kaikki ovat olleet mieluisia. Kiitollinen olen aina kun joku antaa hetken kallista aikaansa ja jättää merkin käynnistään.

6. Paras kesäloman viettotapa?
Esimerkiksi vuoria, tuntureita, merta ja ei aikatauluja. Oikeasti en kyllä taida tarvita muuta kuin kasan lankaa, virkkuukoukun, kupin vihreää teetä ja jotain pientä makianhampaalle niin olen varsin onnellinen ;-). Sijainnilla ei niin väliä.

7. Mikä olisi syy kadehtia jotain ihmistä? Kadehditkö yrittäjiä?
Enpä taida oikeasti kadehtia ketään tai mitään. Yrittäjiä olen pikemminkin aina ihaillut. Haaveissahan siintää myös oma pieni toiminimi käsitöihin liittyen.

8. Oletko koskaan heittänyt saamaasi lahjaa roskiin? Jos, niin minkä?
Eipä nyt tule mieleen, että olisin mitään heittänyt roskiin, kiertoon on kylläkin mennyt. 

9. Onko olemassa naisten ja miesten töitä? Mitä siis ajattelet miehistä, jotka virkkaavat pitsiä ja onko se sama, jos nainen korjaa moottoreita?
Eiköhän jokaisen tule tehdä työkseen/harrastuksekseen siitä mistä pitää.

10. Minkälaisia postauksia et haluaisi lukea?
Jaa-a. Jokainen pitäköön blogiaan omalla tyylillään, mutta tietysti hyvät tavat muistaen ja esim. ne kuvien käyttöoikeudet.   

11. Koska aloitat jouluvalmistelut?
Marraskuussa, mutta enpä kauheasti ole tähän mennessä joulua koskaan valmistellut enkä muutenkaan oikein ole juhlapyhäihmisiä.

Oikein aurinkoista loppuviikkoa toivotellen / Med soliga hälsningar,

Pirjo  

Jag håller på att virka en ny pläd. Den här gången har dock färgerna orsakat huvudvärk. Efter många försök med olika färgkombinationer gav jag upp och bara fortsatte virka. Vi får se vad det blir sedan när det är dags att virka en kant. Det fina mönstret finns förresten på bloggen The Royal Sisters

7 kommenttia :

 1. Peitto näyttää todella kauniilta ja palojen liittämiseen uudella tavalla täytyykin tutustua tarkemmin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Sekaisesta palapelistä tuli lopulta harmoninen kokonaisuus. Jälleen kerran aivan ihana peitto!

  VastaaPoista
 3. Onpa suloiset värit peitossa ja näyttää muutenkin todella kivalta :) Hauska tuo isoäidin ympyrä, paljon kivempi kuin neliö!

  VastaaPoista
 4. Kiitos :). Itse tykkään myös kovasti tästä kuviosta ja onpi myös aika nopsa virkata verrattuna moneen muuhun kuvioon.

  VastaaPoista
 5. Täällä ihastellaan aivan mahtavaa suloista peittoa.Niin suloiset värit.

  Ihan outo tuttavuus tuo novita luxus cotton lanka.Pitää tutustua siihen tarkemmin.Upeita värejä ainakin.

  Pitää kurkata tuo malli,kiitos linkistä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaunis :).

  Novita Luxus Cotton on aika kiva lanka, itse tykästyin sen haaleisiin sävyihin ja löysin vielä talvella lankaa paikallisesta marketista euron hintaan per kerä. Valitettavasti lankaa on enää huonosti saatavilla :(, mutta nettilankakaupoista näyttää onneksi löytyvän.

  VastaaPoista