Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Lenni ja Laila
Valitettavasti aikaa on taas tovi vierähtänyt edellisestä julkaisusta, kun käsityöaikani on mm. mennyt tällaisten pienten seikkailijoitten työstämiseen. En voi olla hymyilemättä näitä kahta katsellessa, he näyttävät niin vapailta ja tyytyväisiltä purjehtiessaan ilmojen halki ja leyhytellessään käsiään ikään kuin lentäisivät ilman palloaan. Olen ristinyt nämä ilmojen hurjapäät Lenniksi ja Lailaksi ja ajattelin, että heidän tarinansa voisi kenties vaikka olla seuraavanlainen:   

Tyvärr har det återigen varit tyst här i bloggen under flera veckor, men jag har bland annat hållit på att skapa dessa virkade äventyrare. Jag kan inte låta bli att le och skratta när jag tittar på dessa söta figurer, de ser så fria och lyckliga ut när de flyger i sin luftballong och håller armarna raka som om de skulle flyga utan ballongen. Jag har gett dem namnen Lenni och Laila och tänkte på att deras historia kanske kunde vara följande när jag virkade dem:


”Joka ilta nukkumaanmenoajan koittaessa Lenni ja Laila Lentäjä valmistautuvat työvuoroonsa ja unen koittaessa he suuntaavat kohti unien taivaita kuumailmapallollaan. Nämä ahkerat yövuorolaiset ovat kenties pieniä kooltaan – ja lisäksi ihan vaan virkattuja pehmoeläimiä - mutta rohkeutta heillä on sitäkin enemmän. Lenni ja Laila ovat nimittäin ammatiltaan unisieppareita ja valvovat meidän pienten ja suurten maan kulkijoiden unta. Lenni tähystää ja ohjaa taitavasti kuumailmapalloa unien keskellä ja Laila tutkii unisääkarttaa ja uniennusteita painajaisrintamien varalta. Välillä jokin paha uni toki pääsee livahtamaan Lenniltä ja Lailalta unien vaihtelevien sääilmiöiden taivaalla, mutta siitä ei pidä huolestua, he lähettävät kyllä heti perään kauniita unia tuulien mukana. Ja loppujen lopuksihan kyse on kuitenkin vain unista.

Lennillä ja Lailalla on myös mukanaan säkeissä unihiekkaa ja sitä he tarvittaessa ripsauttavat hyppysellisen mikäli vaikuttaa siltä, että mitä kauneimmat unet ovat keskeytymässä heräämisen takia. Nämä lempeät unien pyydystäjät pysyttelevät poissa unistasi, mutta saatat joskus nähdä häivähdyksen heidän kuumailmapallostaan tai kuulla kuumailmapallon äänen Lennin säätäessä lentokorkeutta. Aamun sarastaessa ja uuden päivän koittaessa kaikkine jännittävine juttuineen Lenni ja Laila laskeutuvat taivaalta. Taas on yksi yö turvallisesti takana ja heillä koittaa levon hetki ennen uusia seikkailuja.” 

”Varje kväll när det är dags att lägga sig, förbereder Lenni och Laila Lentäjä (t.ex. Freddy och Fanny Flygare på svenska) för sitt arbetsskift och flyger mot drömhimlen med sin luftballong. Dessa flitiga nattarbetare är inte särskilt stora – och dessutom virkade – men de är nog desto modigare. De är nämligen drömfångare som vaktar och skyddar våra drömmar. Lenni spanar och styr skickligt ballongen mitt i alla drömmar och Laila tolkar ”drömväderkartor” för att få reda på möjliga kommande mardrömmar.  Ibland lyckas dock onda drömmar komma förbi Lenni och Laila på den omväxlande och blåsiga drömhimlen. Men det ska man inte oroa sig för eftersom Lenni och Laila ser till att det kommer goda drömmar efter en mardröm. Och sist och slutligen är det ju bara fråga om drömmar. 

I sandsäckarna förvarar Lenni och Laila drömsand och det sprider de om de märker att du håller på att vakna mitt i de sötaste drömmarna. Även om Lenni och Laila är noga på att hålla sig borta från dina drömmar kan du någon gång se skuggan av deras luftballong när du sover och kanske också höra när Lenni reglerar höjden på ballongen. När morgonen gryr landar Lenni och Laila från natthimlen. En natt är igen säkert förbi och det är dags för dem att vila före nya äventyr.”


Olen luvannut itselleni, että pohdin nyt loman alkaessa sitä omaa pienenpientä käsityöpuotia ja mitä sen tuotteet voisivat olla. Jotain tällaista Lennin ja Lailan kaltaista se todennäköisesti voisi pitää sisällään, tai tämä ainakin tuntuu omalta. Mutta mietitään ihan rauhassa. Ja toki tein Lennin ja Lailan myös silkasta luomisen riemusta, kun idea sattui pälkähtämään päähän. Sielu kun voi aina hyvin kun se saa luoda ja leikkiä.

Kokoa kuumailmapallolla on noin 40 cm ja Lenni ja Laila ovat noin 15 cm pitkiä. Ajatus kuumailmapallosta lähti ulkomaisia blogeja selatessa ja Pinterestissä pyöriessä ja siitä sitten kehkeytyi pikku hiljaa tarina Lennistä ja Lailasta (jännä miten käsityömaailmassa on aina pinnalla erilaisia aiheita, kuten esimerkiksi pöllöt, pilvet, viikset ja nämä kuumailmapallot). Mietin ensin, että virkkaisin myös kuumailmapallon, mutta sitten muistin tämän hunajakennotekniikan ja osittain sen takia tein myös ensin kokeeksi tavallisia palloja samalla tekniikalla. Lennissä ja Lailassahan olen myös yhdistellyt useampia asioita, joita olen käsitöitä tehdessä viimeisenä parina vuonna oppinut: korin ja pehmoeläinten virkkaamisen ja tämän kuumailmapallon hunajakennotekniikan. Lentäjän hatun idean ja pään muodon olen puolestaan lainannut taitavalta Annikalta Virkverket-blogista. Lentäjän lasit voisi tosin vielä jostain Lennille ja Lailalle keksiä, mutta antaa sen rauhassa hautoa mielessä.

Lämmin tervetulotoivotus myös kaikille uusille lukijoille, kiva, että olette löytäneet tänne pieneen blogiini! Ja mikäli joku teistä, joka on toivonut miulta tämän virkatun maton ohjetta sattuu lukemaan tämän tekstin, niin maton ohje on kyllä tulossa, se vaatii vaan vielä pähkäilyä silmukkamäärien kanssa :-).  

Jag har lovat mig själv att fundera på olika produkter som jag kunde sälja i min egen pytteliten butik nu när semestern har börjat. Något sånt här kunde butiken kanske innehålla, men jag får fundera på den i all lugn och ro. Och förstås gjorde jag Lenni och Laila helt enkelt därför att det var så roligt att skapa dem och deras luftballong. Själen mår bra när den skapar och leker.  

Luftballongen är ungefär 40 cm hög och Lenni och Laila är 15 cm höga. Idén till luftballongen fick jag efter att ha sett luftballonger i bloggar och på Pinterest och så småningom blev det sen en liten saga om Lenni och Laila. Formen för mössan och ansiktet har jag lånat från den söta Virkverket-bloggen, har bara gjort dem med mina egna mönster.

Oikein mukavaa juhannusviikkoa ja suloisia unia suviyössä toivotellen,
Önskar dig en härlig midsommarvecka och söta drömmar!

Pirjo11 kommenttia :

 1. On tosi söpöt - heti ottaisin Pellavasydämeen myyntiin.

  VastaaPoista
 2. Lenni ja Laila ovat hurmaavia! Samoin heidän tarinansa. Varmasti tämänkaltaisilla käsityötuotteilla olisi kysyntää, tarina tuotteen kyljessä voisi olla kiva juttu.

  VastaaPoista
 3. On näissä ollut varmaan työtä! Upea ilmestys! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kommenteista ja kannustuksesta! :) Lämmittää mieltä varsinkin kun makaan täällä viidettä päivää potilaana. Ja otan Mervi sitten yhteyttä, kun saan putiikkia pystyyn :).

  Kyllähän näissä toki tovi vierähti, kun ei ollut mitään valmiita ohjeita niin ei mikään osa mennyt ihan putkeen eka yrittämällä ;) eikä toki vielä tässäkään versiossa. Ja työmäärä Lennin ja Lailan virkkauksessa on toki myös ongelma, jos myydä meinaa, eli lähinnä näitä kait voisi tehdä tilauksesta (?) Mutta jatkan pohtimista.

  VastaaPoista
 5. Ihana! Ja innostavaa oli varmaan myös tehdä!

  VastaaPoista
 6. Lämmin kiitos teille! :) Oli kyllä innostavaa tehdä ja varsinkin siinä vaiheessa kun alkoi nähdä konkreettisesti kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 7. Voi miten sympaattiset Lenni ja Laila ja niin mukava tarinakin.Kovasti on ollut väkertämistä pienissä.

  Kivalta kuulostaa tuo idea käsityöpuodista.Sinulla onkin kivoja ideoita täällä.

  Oikein kaunista Juhannusta sinne.

  VastaaPoista
 8. Ihania ovat! Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista