Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

torstai 2. elokuuta 2012

Kiva käsityöhaaste

  
Tilkkutie-blogissa huomasin aiemmin kesällä inspiroivan haasteen, johon erittäin mielelläni osallistun. Eli 3 kommenttilootaan ensiksi ilmoittautunutta saa minulta postitse jotain kivaa omin käsin tehtyä 12 kuukauden kuluessa. Haasteessa on jujuna se, että näiden kolmen ilmoittautuneen tulee myös jatkaa haastetta omassa blogissaan eteen päin samalla tavalla. Toivottavasti löytyy innokkaita haasteen vastaanottajia, pidän täällä jännittyneenä sormia ja varpaita ristissä ;). Vielä en ole miettinyt mitä teen, mutta paketti voisi mahdollisesti sisältää tähtien tuiketta ja jotain virkattua ja postitan paketit kyllä ennen joulua.


Kuvat eivät nyt sitten liity haasteeseen mitenkään, vaan ovat lähinnä kameraharjoitelmia. Olen nimittäin tänä kesänä yrittänyt opetella kuvaamaan järjestelmäkameralla, mutta tässä riittää kyllä vielä ihmettelemistä pitkäksi aikaa :). Pinterestistä löytyi muuten tämä yllä oleva hauska idea hedelmäsalaatista, joka on tehty tähtikuvioin. Sitähän oli sitten pakko kokeilla ja painelin piparimuotilla joukkoon myös sydämiä tähtien lisäksi.Keväällä löysin myös ruotsalaisen Anna Örnbergin sisustus-/tee se itse -kirjat. Hänen kirjoissaan on mukavasti erilaisia projekteja eri sisustustyyleistä tykkääville. Idea ötökkätauluista on hänen tämän kevään kirjastaan Naturlig inredning, josta siis kuvakin yllä ja liitutaulumaalilla maalattu tarjotin puolestaan Örnbergin edellisestä kirjasta Inred lantligt på ditt eget sätt, joka on ilmestynyt myös suomeksi nimellä Ideoi ja toteuta kotoisa maalaistyyli. Printtasin jo keväällä nämä hyönteiset säästämääni lapsuuden viuluvihkoon, mutta kehystäminen tauluksi on jäänyt hieman vaiheeseen. Hyönteisten kuvia löytyy mm. Graphics Fairy -blogista. Liitutaulumaalilla maalattuun tarjottimeen on puolestaan kiva tehdä erilaisia kattauksia ja muulloin se voi toimia liitutauluna.


Ja lisäksi täällä nähdään taas tähtiä ;), kun yritän kehitellä niitä tuotteita pieneen käsityöpuotiini ja olen yrittänyt hioa tähtien ohjetta toimivammaksi. Käyn myös piakkoin hieman korjailemassa tänne blogiin laittamaani tähden ohjetta. Seuraavaksi pitääkin sitten lähteä metsästämään kivoja papereita tähdille, ohuemmat skräppipaperit kun ovat ainakin omissa käsissä olleet näihin toimivimpia, mutta tuntuu, että on vaikea löytää mieluisen värisiä ja kuvioisia papereita.


Ja sitten vielä menovinkki, jos et ole vielä tätä mistään bongannut. Kiasmassa on meneillään Camouflage-näyttely ja etenkin kiinnosti tämä Kaija Papun virkattu, neulottu ja kirjottu poliisiauto. On kyllä vaikuttava käsityön taidonnäyte kaikkine pienine yksityiskohtineen eli kannattaa käydä katsastamassa, näyttely on avoinna 7.10 saakka. Esimerkiksi neulotut lamput ja pyörät ovat kyllä aika uskomattomia. Työn etenemisestä voi muuten lueskella Kaija Papun Novitalle pitämästä blogista täältä.Lämpimästi tervetuloa myös uudet lukijat! Mukava, että olette löytäneet tänne :).

 Mukavaa elokuuta toivotellen / Ha en trevlig augusti!

Pirjo 

I bloggen Tilkkutie hittade jag en trevlig utmaning och ville absolut delta i den. Jag lovar nämligen virka, sticka etc. något för de 3 första som lämnar en kommentar till den här texten och vill delta i utmaningen. Man ska forsätta utmaningen i sin egen blogg och också skapa något trevligt för 3 deltagare/bloggerskor. Man har 12 månader tid, men jag lovar nog posta mina handgjorda överraskningar till jul. Jag har ännu inte tänkt på vad jag gör, men kanske blir det stjärnglans och något virkat.    

Jag har förresten först nu hittat Anna Örnbergs böcker, tycker både om årets bok Naturlig inredning och förra årets bok  Inred lantligt på ditt eget sätt. Idén för småkrypstavlor finns i den förstnämnda boken och idén för brickan som jag målade med griffelfärg i den sistnämnda. Jag håller också på att skapa produkter för min egen liten butik och därför har jag gjort en massa pappersstjärnor för att finslipa mönstret som du ser ovan. Nu måste jag ännu leta efter fina papper i olika färger och med olika mönster. 

I Kiasma, museet för modern konst i Helsingfors kan man se den fina virkade polisbilen som konstnären Kaija Papu har skapat. Den är nog otrolig och värd att se. Bilen finns i museet ända till 7.10 så det finns ännu gott om tid. Kaija Papu har också skrivit om skaparprocessen i bloggen som du hittar här. 

11 kommenttia :

 1. hei, olen kovin ihastunut noihin paperitähtiin ja käynyt jo useamman kerran ihastelemassa niitä blogissasi.
  t. leenak

  VastaaPoista
 2. Hei, tästä postauksestasi tulee niin valtavan hyvälle tuulelle, olet saanut pieneen tilaan niin paljon kiinnostavia asioita, että suorastaan hengästyttää. Lisää odottaen :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Ehdinkö minä kolmanneksi mukaan?

  VastaaPoista
 4. Voi rähmä, myöhästyin. :D Skräppipaperit kyllä varmaan toimii hyvin. Itse tein ohjeellasi noita viime jouluksi vanhan kirjan sivuista ja oli todella hankalaa, kun vanha ohut paperi repeili koko ajan. Ei sillä, lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana, että halukkaita osallistujia löytyi heti ja kiitokset kommenteistanne :). Vahvistattehan vielä leenak ja tarjah, että haluatte olla mukana haasteessa, kun olin hieman pöllösti laittanut tuon tekstin.

  Ja Neulisti, jos haluat niin tervetuloa vaan mukaan vielä haasteeseen, voin toki tehdä neljällekin.

  VastaaPoista
 6. Hei Pirjo!
  Osuin sattumalta blogiisi ja selailinkin sitä pitkään. Todella kaunis ja jotenkin raikas blogi. Oli ilo selata ja varmasti vierailen täällä toistekin!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaunis kommentistasi, siitä tuli hyvä mieli :). Ja samalla löysin minäkin sitten sinun kivan blogisi!

  VastaaPoista
 8. Voi kamala, kun unohdin vastata tähän ajallaan. Kauhean mielelläni vastaanottaisin sinulta paketin ja jatkaisin haastetta eteenpäin. Mutta eikös se olisi vähän huijausta, kun säännöissä puhutaan kolmesta? :)

  VastaaPoista
 9. Eipä mitiä, valitettavan huonosti on täällä ehditty blogia päivittää ja muiden blogeja kommentoida viime viikkoina.

  Yritän ensi viikolla saada uutta työtä esitteille ja kyselen sitten samalla ketkä olivatkaan osallistumassa haasteeseen, kun jäi itelle ja hieman epäselväksi. Miun puolesta voidaan kyllä tarvittaessa sääntöjä muuttaa, kai se on sallittua tähän suuntaan. :)

  VastaaPoista
 10. Sulle olis tunnustus mun blogissa :)

  VastaaPoista
 11. No voi kiitos, mukava yllätys! :)

  VastaaPoista