Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

torstai 9. toukokuuta 2013

Uusia virkkaustuuliaOlen muutaman viikon ajan ollut Virkkuri-kirjan onnellinen omistaja. Joskus talvella löysin Molla Millsin modernit virkkailut ja siitä lähtien odotin kirjan julkaisua. Aloitin nimittäin joululomalla harjoittelemaan kirjovirkkausta, kun graafiset kuviot ovat alkaneet minunkin silmääni viehättämään ja halusin muun muassa nähdä miten Molla Mills on sitä toteuttanut.

Kirjassa on kirjovirkkauksen lisäksi paljon erilaisia houkuttavia ja koukuttavia virkkuuprojekteja aina koruista mattoihin ja suosittelen kirjaa kyllä lämpimästi. Matoista kirjassa on mm. erittäin kaunis pitsimaton ohje ja omalle koukulle taitaa ensimmäisenä päästä Mollan virkattu Longchamp-tyylinen laukku. Kirjan ohjeet ovat ainakin minun silmääni hyvin selkeitä ja kuvista saa hyvin apua kirjallisiin ohjeisiin. Perustekniikat löytyvät myös erittäin hyvin ja laajasti kirjan alusta samoin kuin vinkkejä oman tuotemerkin suunnitteluun. Erityisen hienoa kirjassa on mielestäni se, että siinä myös muistutetaan pitämään huolta itsestään, virkkaus kun käy tunnetusti hartioihin ja välillä kun en ainakaan minä millään malttaisi pitää taukoa työstä. Molla Millsin kotisivulla voi myös tutustua tarkemmin hänen virkkailuihinsa, jos kirja ei vielä ole tuttu.

Tässä samalla hieman kurkistusta omiin viimeaikaisiin projekteihin. Mieleen tuli joululomalla myös kokeilla harlekiinikuvion virkkaamista palana ja muutaman yrityksen ja erehdyksen jälkeen syntyi tällainen alla oleva harlekiinineliö ja siitä lähti sitten pikku hiljaa peitto syntymään. Tästä piti alun perin tulla se värikäs peitto, josta tammikuun postauksessa mainitsin, mutta tulikin näköjään sitten jotain muuta :-). Peitto on vielä reunoja vaille vajaa, joten parempia kuvia ja pidempää tarinaa siitä sitten joku toinen kerta.

Samaisessa kuvassa näkyy myös toinen kokeiluni eli viime aikona kovasti suosiossa olleet virkatut taulunkehykset. Kaapissa lojui tarpeeton metallirengas, josta piti aikoinaan tulla veljentyttärien prinsessaverhon tukirengas, mutta se olikin siihen sitten liian pieni. Kehykseen kuitenkin juuri sopiva, mutta olisin kyllä voinut tehdä yhden kierroksen pylväitä lisää ennen reunusta. Näitä kehyksiähän on yksinkertaista ja nopeaa virkata eli ei muuta kuin kiinteitä silmukoita peittävästi renkaan ympärille ja sitten oman mielen mukaan reunus. Itse virkkasin reunukseen ensin kierroksen pylväitä ja pyöröreunuksen tein perinteisellä simpukkakuviolla eli 6 p samaan silmukkaan, 1 ks kolmanteen kjs:ään ja sitten taas 6 p kolmanteen silmukkaan jne.
 
Kovasti toivoin silloin tammikuussa, että olisin pystynyt blogin pitoa jatkamaan aktiivisemmin kevään aikana, mutta toisin sitten kävi kun arjen kiireet ovat vieneet mennessään. Kaikki ideat ovat vaan pyörineet päässä ja on harmittanut, kun en ole niitä ehtinyt työstämään. Harvemmin kun virkkaan enää ohjeen mukaan niin kaikissa projekteissa menee aika paljon aikaa, kun harvemmin mikään onnistuu ensimmäisellä kerralla. Nyt on viime viikkoina kuitenkin vihdoin ollut onneksi aikaa akkujen lataamiselle, luovalle joutilaisuudelle, kauniille arjelle eli vie jolielle ja käsitöille ja kohta on myös kesäloman aika :-).

Oikein mukavaa helatorstai-iltaa liljojen kera toivotellen,

Pirjo


På sistone har jag, som många andra, blivit väldigt intresserad av grafiska mönster, till exempel harlekinmönstret. Det har också påverkat mina virkprojekt och jag utvecklade en egen harlekinruta, en variant av mormorsrutan och håller på att göra en pläd med mönstret. För några veckor sedan publicerades också en ny virkningsbok, Virkkuri i Finland som innehåller många lockande och moderna virkprojekt. Bokens pärm ser du i den första bilden. Boken har gjorts av den talangfulla Molla Mills som också har en webbsida som finns här. 

8 kommenttia :

 1. Nuo taulunkehykset ovat loistojuttu. Tosi hienot. Kiitos.
  Tuula

  VastaaPoista
 2. Sievät kehykset ja sievä peitto! :)

  VastaaPoista
 3. Onpas ihastuttavat taulunkehykset. En ole aiemmin moisiin törmännytkään. Ihanan yksikertaiset, silti hurjan kauniit ja yksityiskohtaiset.

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja! Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Etsin pitkään sellaista selkeää ja yksinkertaista matto ohjetta ja sitten "törmäsin" sinun ristipylväs mattoon. Ihana matto juhannusruusujen tms pitsimaton vastapainoksi :) Kolmas matto tekeillä. Nyt kyisinkin kun ajatuksena tehdä hieman isompi niin jatkaisinko vaan samallatavalla lisäyksiä vai pitäisikö laittaa kenties tiheämmin? Osaisitko auttaa pulmassani? :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kauniista kommenteistanne :)! Itse tykkään ja kyllä tuosta kehysideasta, tuo jotenkin kotoista tunnelmaa, ja meinaan tehdä niitä vielä omaan kotiin muutaman lisää neliömallisena.

  Ja Susanna, kiva kuulla, että ohjeesta tykkäät ja siitä on ollut sinulle iloa. Valitettavasti en osaa sanoa tarvitseeko lisäyksiä olla enemmän kun en ole itse koskaan ohjetta isompaa mattoa tehnyt ja ohjeenkin maton virkkauksesta on niin pitkä aika jo :(. Mutta kerro ihmeessä minullekin kun olet kokeillut, tai jätä kommentti ristipylväsmaton ohjeeseen miten lisäyksiä kannatti tehdä.

  VastaaPoista
 6. Kehys on tosi soma, en ole aikaisemmin kyseisestä ideasta kuullutkaan. Minulla on kaapissa kolme metallirengasta, ja nyt tiedän, mitä väkerrän seuraavaksi :)!

  VastaaPoista
 7. Itselläni myös tuo Virkkuri-kirja, mukavia uudenlaisia juttuja. Ihana harlekiini-peitto!

  VastaaPoista
 8. Kaunis kiitos kommenteistanne :)! Ite tykkään ja kanssa kovasti kirjasta, ja uusi kirja on kuulemma jo Molla Millsilla työn alla.

  VastaaPoista