Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Käsityöhulluttelua kesäyössä


Lähdin tänä vuonna mukaan Kesäyön Hullutukseen eli haasteen ideana on se, että ajalla 1.-22.6. aloitetaan joka päivä jokin virkkaus-/neuleprojekti (eli yhteensä 22 kappaletta) ja ne pitäisi saada valmiiksi 31.7. mennessä. Saas nähdä miten tässä käy, toivottavasti hyvin. Aloitukset olen saanut tehtyä ja jotain on onneksi jo valmiinakin. Tässäpä lyhyesti niiden esittelyä täällä oman blogin puolella. Kirjoittelen lisäksi näistä omista tuotoksistani myös haasteen alablogiin kaksi eli tänne.

Perjantain aloituksena tein yläkuvan taustalla näkyvän vaalean persikan värisen neulotun tyynynpäällisen ja viikonlopun aikana se on pikku hiljaa kutoutunut ompelua vaille valmiiksi. Tänään puolestaan aloitin nämä etualan virkatut lasinaluset, joiden ohje on tullut ainakin Pinterestissä useamman kerran vastaan. Näiden yksinkertaisen kauniiden lasinalusten malli on alun perin vuodelta 1893 ja ohje englanniksi löytyy täältä.


Viikko sitten hulluttelun alkuverryttelynä eli ensimmäisenä KYHinä virkkasin akryylilangasta tiskirätin. Jossain näin vinkin virkata sataprosenttisesta akryylilangasta rätti pinttyneiden pintojen puhdistukseen bambulangasta virkattujen rinnalle. Ihan hyvin rätti näytti toimivan ensimmäisten kokeilujen perusteella mm. teetahroille ja vaaleasta väristä huolimatta lika lähtee rätistä ihan kylmällä vedellä.


Ja en ole pitkään aikaan muistanut toivottaa uusia lukijoita tervetulleeksi eli lämpimästi tervetuloa. Tosi mukava, että olette löytäneet tänne!

Oikein mukavaa kesäistä viikkoa toivotellen, / Ha en trevlig sommarvecka!

Pirjo

Jag tar del i en finsk bloggutmaning, dvs ja måste börja sticka/virka ett nytt arbete varje dag mellan 1-22.6 och alla 22 arbeten ska vara färdiga senast 31.7. Vi får se hur det går, förhoppningsvis bra :). Här ovan finns ett par arbeten som jag redan fått färdigt av de 22. Mönstret till muggunderlägg finns här. Dessutom har jag virkat en disktrasa av akrylgarn eftersom jag har hört att akryl tar bort gamla tefläck osv. Efter att ha provat trasan ett par gånger kan jag säga att den funkar nog ganska väl. 


8 kommenttia :

 1. Ihania käsitöitä, niin kauniita pastellisia värejä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia :). Itse tykkään kovasti ja sävyistä, etenkin tuosta vaaleasta korallista/persikasta tai mikä sävy se nyt onkaan.

  VastaaPoista
 3. Kivoja juttuja sulla täällä :) Mä liityn myös lukijakuntaasi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaunis ja lämpimästi tervetuloa! :)

  VastaaPoista
 5. Sinulle olisi tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 6. Oi että, olipa mukava yllätys päivään!:)

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea tuo hankausrätti, kun saa samalla käyttöä akryylilangoillekin, mulla on jokunen kerä mummun peruja olevia akryylilankoja, ostan tein jo nukenvaatteita. Ei noista keinokutuisista oikeen mitään lapsillekaan viitti tehdä. :)

  VastaaPoista
 8. Kiva, että jätit käynnistäsi kommentin! Miustakin tämä rätti oli kyllä mukava idea, kun näitä akryylilankakeriä on ilmaiskerinä tullut lankakaupasta kotiin kannettua, mutta en myöskään ole keksinyt mitään käyttötarkoitusta langoille aiemmin.

  VastaaPoista