Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Virkkailuja syksyn varreltaTaas on tovi jos toinenkin vierähtänyt edellisestä päivityksestä, joten tässä samalla kertaa kerättynä käsitöitäni koko syksyn varrelta. Valmiita ja keskeneräisiä samassa paketissa.

Wanhan Sataman käsityömessuilta tarttui syyskuussa mukaani useampi pieni kerä Knoll Yarnsin Supersoft -villalankaa. Lankaa myydään täällä. Ajatus oli ensin tehdä langoista jotain ihan muuta, mutta päädyin virkkailemaan pieniä harlekiinikuvioita, jotka yhdistin toisiinsa virkatessa. Kuvioita huivissa on 264, joka kuulostaa tietysti aikamoiselta palamäärältä, mutta nämä kuviot olivat niin nopsia virkata, että huivi virkkautui kyllä ihan mukavaan tahtiin. Inspiraatio huiviin lähti ensin täältä tanskalaisen Hendes Verden -lehden mallista, josta päädyin ranskalaisen Sophie Digardin mielettömiä huiveja ihailemaan täällä. Minulle näistä Sophie Digardin tuotoksista aukesi kyllä taas yksi uusi ihana näkökulma virkkauksen mahdollisuuksiin.
 

Dropsin alpakkalangasta olen myös virkannut useamman parin tällaisia yksinkertaisia kädenlämmittimiä. Näitä on ollut mukava tehdä välitöinä, kun ei tarvitse paljon silmukoita laskeskella. Yksinkertainen kuvio on tehty siten, että joka toinen silmukka virkataan pylväänä ja joka toinen kiinteänä silmukkana. Seuraavalla kierroksella tehdään päinvastoin, eli pylvääseen kiinteä silmukka jne.
 

Ja kirjovirkkausta olen jatkanut mm. uudella lippunauhalla. Tällä kertaa liput ovat pienemmät kuin kesällä tekemäni nauha Hanko-langasta. Tästä nauhasta tosin vielä puuttuu välistä paloja - joko virkattuja tai ommeltuja - en nimittäin ole vielä ihan varma lopputuloksesta.  
 

Novitan Hanko-lanka on minua myös edelleen viehättänyt ja tällaisia talotyynyjä/pyjamapusseja on langasta tekeillä. Mutta luulen, että nämä tulevat vielä toiseen kertaan tänne esittelyyn, kun ovat valmistuneet kokonaan.

 

Ja tupsut piti laittaa talojen katolle, vaikka eivät ne kai sinne oikein kuulukaan (ja Hanko-langasta tulikin muuten aika mukavanoloisia tupsuja). Jotenkin on vaan pieni pompom-kuume tarttunut Pinterestiä selaillessani. Esim. Mr Printables -blogista löytyy aika huimia pompomeja täällä ja täällä

Lämpimät tervetulotoivotukset myös uusille lukijoille ja pahoittelut, että päivitystahti ei oikein tunnu tässä blogissa kohenevan. Huonosti olen myös käynyt katsomassa ja kommentoimassa muiden kauniita tuotoksia vietettyäni työpäivät verkko-opetuksen ja kurssihuoneiden päivittämisen parissa. Nyt olen kuitenkin yrittänyt rapsutella ruosteita pois englannin kielen taidosta ja alkanut julkaista vanhoja ohjeitani englanniksi ja linkata ne Ravelryyn, mutta siitä ja joku toinen kerta lisää.

Oikein mukavaa 1. adventin iltaa ja joulukuun alkua toivotellen, / Ha en fin adventskväll och trevlig början på decembermånaden!

Pirjo

Ovan finns några virkprojekt som jag har jobbat med under hösten. Några är färdiga och några inte ännu. Jag blev inspirerad av den här sjalen i Hendes Verden och Sophie Digards vackra sjalar som du kan kolla t.ex. här och slutresultatet kan du se i den första bilden ovan. Sophie Digards sjalar gav åtminstone mig ännu en ny synvinkel på virkning och möjligheter som den här fina tekniken erbjuder. Därtill har jag bland annat virkat flera par sådana här enkla handledsvärmare av Drops Designs alpaca. Vimplar och virkade hus ovan väntar ännu på att jag ska få dem färdigt.

4 kommenttia :

 1. Tosi hauska huivi! Kiva idea. Kädenlämmittimien pinta on kaunista, tuota ideaa voisi hyödyntää aika moneen työhön.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :-). Unohdin tekstissä mainita, että kädenlämmittimien kuvio on itse asiassa otettu vanhasta 70-luvun alun Kotiliedestä, jossa sitä oli käytetty naisen ja tytön virkattuun mekkoon - eli tiedä sitten olisikohan tätä kuviota käytetty ennen enemmänkin (?)

  VastaaPoista
 3. Mikä ihana uusi blogi löytö <3 <3 käsityöblogit ryhmästä tänne löysin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ja kiva että löysit tänne, niin löysin minäkin sinun tunnelmalliseen blogiisi!

  VastaaPoista