Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Harlekiinipeitto


Alkuvuosi on taas mennyt pitkälti muiden projektien parissa, mutta virkkuukoukkukin on kädessä jonkin verran viihtynyt. Viime talvena aloitin tämän harlekiinipeiton tekemisen, ja tämä on keskeneräisenä ollutkin jo täällä blogissa esillä. Peitto jäi kuitenkin silloin reunapaloja vaille valmiiksi, kun en oikein tiennyt miten ne virkkaisin ja ompelisin ja en siten vaan saanut tartuttua työhön. Alkuvuodesta otin peiton kuitenkin taas työn alle ja sain sen vihdoin pähkäiltyä valmiiksi. En minä tosin edelleenkään tiennyt miten reunapalat olisi saanut kauniisti virkattua, mutta sain ne ainakin tehtyä. Ja se kuva, joka peitosta omassa päässä oli, toteutui oikeastaan paremmin kuin olin ajatellut.


Nyt osaisin myös ommella palat kauniimmin yhteen kuin mitä aloittassani projektin vuosi sitten, eli ettei jokainen pisto näkyisi näin selkeästi. Peitto oli kuitenkin sen verran pitkällä etten enää jaksanut sitä purkaa yksittäisiin paloihin. Toisaalta näkyvät pistot ja vikapistotkin antavat tälle peitolle myös omaa silmää miellyttävää kotoisaa tunnelmaa. Reunuksen osalta päädyin (Ferm Livingin peittojen inspiroimana) tekemään ohuen reunuksen vain kumpaankin päätyyn eli peiton sivureunat ovat kokonaan mustat. Vielä tosin mietin, että pitäisikö keltaisten reunusten olla hieman paksummat. Lankana peitossa on Novitan Hanko.

Harlekiinipeittoja on näkynyt toisella tavalla virkattuna muissakin blogeissa, eli esimerkiksi täällä ja kirjovirkattuna täällä. Todella hienoja peittoja taitavilta tekijöiltä. Itse olen nämä harlekiinikuviot aloittanut keskeltä ja kuviosta tulikin eräänlainen harlekiinisoäidinneliö, jota käytin myös syksyllä virkaamassani huivissa, josta taisin tännekin silloin jonkun kuvan laittaa. 


Nyt tämä peitto hakee vielä paikkaansa kotona odottaen jokakeväisen kodinsisustusinnostuksen lopputuloksen valmistumista :-) ja roikkuu sen takia eteisen henkarilla odottamassa.


Poissaollessani tänne on taas löytänyt uusia lukijoitakin. Lämpimästi tervetuloa näiden kukkien kera ja kaunis kiitos myös kaikille viime kirjoituksen monille kommentoijille. Yritän taas kevään myötä antaa enemmän takaisin blogimaailmaan ja kommentoida muiden taitavia tuotoksia.    
 
Oikein kaunista keväistä viikkoa sinulle toivotellen, / Önskar dig en solig och vacker vårvecka,

Pirjo

För drygt ett år sedan började jag virka den här harlekinpläden och nu är den äntligen färdig. Jag hade ju bara en bild i huvudet som jag försökte förverkliga och det orsakade en del tekniska problem. Men slutresultatet är egentligen bättre än jag hade förväntat och jag är nog ganska stolt över mig själv. Detta mönster har ju varit ganska trendig på sistone och många andra bloggare har också virkat harlekinplädar på ett annat sätt, t ex dessa två jätteduktiga kvinnor här och här.

5 kommenttia :

 1. Upea! Meinasi tänään tarttua muutama kerä Hankoa mukaan kaupasta, ihan vaan tuon sinun peiton takia:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteistanne, sai hymyn huulille.

  Hanko on omalla kohdalla ollut jotenkin vaan koukuttava ja ideoita herättelevä lanka, ja kauppareissulla on aikas monta kerää tullut kärrättyä kotiin, vaikka ei se tähän peittoon kyllä paras olekaan (ja senkin takia peitto on vaan koristus). Haussa onkin samanpaksuinen lanka, joka olisi pehmeämpi ja sopisi paremmin virkkaukseen, ja värikarttakin voisi mieluusti olla laajempi.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköinen.Ja värivalinta on juuri sopiva.:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos sinulle kommentistasi! :)

  VastaaPoista