Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Uusi virkattu matto ja linkkivinkkiVirkattujen mattojen kokoelmani on saanut uuden lisän ja alkuvuoden suurin kässäprojekti on samalla valmistunut :-). Vuoden alussa maton virkkaamisen aloitin ja maaliskuun alussa sain tämän marokkolaishenkisen maton valmiiksi. Kalalangasta tehdy hapsut ovat tosin vielä tasaamatta kummastakin päästä. Muutoin matto on virkattu taas Novitan Tuubista. Lopputulos on omaan silmään kyllä mieluinen, vaikka monen mutkan kautta mentiinkin. Ja kokoa tälle matolle taisi tulla noin 180 cm ja olisikohan leveys noin 60 cm. Jostain tarvitsisi vain taikoa toinen matto tuohon rinnalle tai miettiä matolle toinen paikka. 

Ja niistä mutkista matkalla kertoo alla oleva kuvakollaasi :-).  Eksyin välillä sivupoluille ja taisin tätä mattoa virkatessa suunnitella ja kokeilla ainakin parin muun mattomallin virkkaamista. Mieleen kun putkahtelee aina uusia kuvioita, joita haluan kokeilla, ja en sitten malta pysyä alkuperäisessä ideassa. Tulivatpahan kuitenkin nämäkin ideat virkattua ja ovat kuvina tallennettuna mahdollista myöhempää käyttöä varten, eli ei sinänsä harmita. Ja toki yritin myös projektin edetessä miettiä, saisinko varastossa olevat kuteet mahdollisimman tehokkaasti käytettyä, mutta käytetään ne sitten toisiin projekteihin.      


Tätä mattoa ja muita käsitöitä tehdessä olen muuten tykästynyt kuuntelemaan amerikkalaisia Woolful-neulepodcasteja täältä. Viikottain tulee uusi puolentoista tunnin inspiroiva nauhoitus, jossa on haastateltu mm. neulesuunnittelijoita, lankaliikkeiden omistajia ja ihmisiä, jotka työskentelevät jotenkin neulemaailman parissa. Aluksi tosin koin, että oli aika haastavaa jaksaa kuunnella koko lähetys kerralla, sen verran nopeaa englantia useimmat haastateltavat puhuvat, mutta nyt sujuu jo huomattavasti paremmin. Suosittelen näihin kyllä tutustumaan, jos kaipaat jotain kuunneltavaa käsitöitä tehdessä tai muuten!

Ja kiitos kaikista kommenteista edelliseen postaukseen ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!

Mukavaa keväistä viikon jatkoa toivotellen,

Pirjo 

Above is my latest crocheted rug finished and ready to be used. It wasn't a very smooth process though as you can see in the picture series :-). I had too many ideas and tried them all before ending up going with the original plan and design. Simple design is usually the best. 

Above you can also find a link to inspiring Woolful-podcast's (word "täältä" :-)). It is a bit tricky to watch television when crocheting tapestry crochet so these are just perfect. Wishing you a nice week!  

10 kommenttia :

 1. Kiitos! :-) Kuva ei tee kyllä matolle oikein oikeutta, mutta on muutenkin tämä minun blogin pitäminen ponnetonta tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 2. Ihailtavaa sinnikkyyttä ja kaunis matto! Minulla ei varmaan kärsivällisyys riittäisi testata erilaisia ideoita:)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava matto! Miten paljon tuubia kului?

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille!:-) Käytin tuubia varmaan 3-4 kerää valkoista ja yksi mustaa. Käytin vanhoja jämiä osittain, joten en ole valitettavasti määristä ihan satavarma.

  Ja sinnikkyydestä, taitaa se olla yksi omia vahvoja luonteenpiirteitä. Käsitöissä muutenkin miulle on nykyisin tärkeintä se itse luomisprosessi ja jonkin uuden luominen omalle silmälle - vaikka onhan se toki usein aikamoista ylä- ja alamäkeä, kun saa purkaa ja taas kokeilla uudestaan...

  VastaaPoista