Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Työpöydällä - At my desk


Monenmoisia virkkuita on taas työpöydälle kertynyt vino pino. Onneksi välillä joku töistä valmistuukin, kuten yllä oleva kesäinen mukinalunen, sillä aikaa kun muut ovat tuumaustauolla tai lanka on lopussa ja vaatii vierailua lankaliikkeessä. Nopeahan tämä oli toki kyllä tehdäkin.

Mukinalusen ohje löytyy virkkauskaaviona inspiroivasta Annás kertje -blogista. Varsinainen ohje löytyy suoraan tästä linkistä. Lankana mukinalusessa on Scheepjes Stonewashed, jota löytyy Hobby Pointista Helsingistä. Näitä hollantilaisen Scheepjesin lankoja näkisi mielellään enemmänkin Suomessa myynnissä. Tämä Stonewashed sopii elävän pintansa takia sellaisiin virkkuutöihin, joissa on edukseen, että jokainen silmukka näkyy selkeästi erikseen. Cerjjtion-blogissa on mm. tästä langasta tehty ponchon ohje englanniksi aikuisille ja lapsille. Kokeilin myös harlekiineja virkata tästä langasta, kuten alla näkyy, mutta jokaisen silmukan erottuminen hukuttaa itse kuvion. 
Marokosta ostamastani villasta on myös jotain pikku hiljaa syntymässä, vaikka nämä ovatkin vielä tällaisia alustavia kokeiluja. Hahmotan nimittäin kuvioiden mittasuhteet ja etäisyydet ainoastaan virkkaamalla, mikä toki tarkoittaa sitä, että purettavaakin on usein aika paljon.   

Tämän harlekiini- tai timanttikuvion perusohje on muuten seuraavana aiheena täällä blogissa tulevalla viikolla. Ohje on nyt ollut testauksessa suomeksi ja englanniksi ja minulle on ollut suuri ilo vihdoin nähdä näitä kuvioita muiden virkkaamana.   


Menneellä viikolla sähköpostiin pongahti joka päivä hyödyllisiä ajatuksia käsityöyrityksen ja Etsy-kaupan perustamisesta Craftsposurelta. Jos haluat itsellesikin tämän ilmaisen s-postikurssin, niin löydät sen tästä linkistä.

Opetuksen päättymisen kunniaksi hellin itseäni myös pienellä kukkakimpulla ja tässä tämä sinullekin näin virtuaalisesti tarjolla. Mukava, että olette tätä blogia seuraamassa ja oikein lämpimästi tervetuloa kaikki uudet lukijat! 

Oikein mukavaa kesäkuun alkua toivotellen / Wishing you a great start into the new week and month,

Pirjo

I seem to have many crochet projects at the moment as the pictures tell and a lot going on. Luckily every now and then some of the projects get finished like the mug coaster made of Scheepjes Stonewashed and an I pad sleeve (again) with the same yarn. I really loved the yarn, wish there was other yarns from the same brand available in Finland. I think that Stonewashed yarn is best for projects like the mug coaster above and maybe not that good for tapestry crochet because it shows all the stitches very clearly. Crejjtion has also made lovely projects with this yarn and I have linked to her poncho above. Mug coaster pattern is from a Hungarian blog Annás kertje. 

I have also started to test the wool I bought from the souk in Marrakech as you see above in one of the pictures. My pattern for harlequins/diamonds has also been tested both in Finnish and English and next week it will be available through this little blog of mine. I has already been such a pleasure to see other talented crocheters to make their own versions of the pattern and to comment the pattern. 

During the last week I also received to my e-mail a useful course on how to start a craft business. If you would like the same free course, go to a page called Craftsposure. You can find the link under the flower picture in the Finnish text. 

4 kommenttia :

 1. Kauniita kuvioita! Pitääpä käydä seuraavan kerran Hobby Pointissa lankaostoksilla:)

  VastaaPoista
 2. Nuo kuviot on tosi kauniita <3 Kirjovirkkaus on sellainen homma, mikä houkuttelee hirveästi ja jota olen monesti kokeillutkin, saamatta valmista aikaseksi. Mutta miten sairaan hienoja nää sun työt onkaan! Pakkohan tää on opetella :D

  VastaaPoista
 3. Thank you for your comments, kiitos kommenteissanne!

  Hobby Pointhan on mukavasti myös Snurren lähellä, joten samalla kertaa saa kaikki lankaostokset suoritettua! :-)

  Kirjovirkkaus on tosi kivaa puuhaa kun saa leikkiä väreillä ja kuvioilla. Alkuun oli itellä tämän tekniikan kanssa taistelemista, ja piti löytää se oma tyyli tehdä kirjovirkkausta, mutta nyt kädet tekee jo kuvioita automaatilla, kun pää vaan jaksaa laskea sopivat silmukkamäärät. :-) Ja kiva kun löysit Maija tänne blogiin niin löysin minäkin sinun kauniita töitäsi ihastelemaan!

  VastaaPoista