Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kokeiluja - Experimenting

Pitäisi opetella postaamaan tänne blogiin yksi projekti kerrallaan, mutta näköjään näistä nyt tulee tällaisia isompia kokoelmia, kun on niin paljon muuta samaan aikaan meneillään, kun yritän kirjoittaa ohjeita ylös, opetella Instagramin saloja ja käyttämään vektorigrafiikkaohjelmaa virkkauskaavioiden luomista varten sekä pähkäillä toiminimen perustamisasioita. Joka päivä asiat kuitenkin edistyvät, vaikka sitten pienen askeleen verran. Tässäpä siis samalla kertaa kaappien kätköistä kaivettuja materiaaleja, uusiokäyttöä, pellavaa, villaa, puuta, nahkaa, timantti- ja ruutukuvioita, sään inspiroimia kesäisiä ja syksyn sävyisiä projekteja kaikki samassa postauksessa.

Viime viikkoina mm. vanhat lempifarkut ovat saaneet uuden elämän pannunalusena. Vanhojen farkkujen lisäksi löytyi kevätsiivouksen yhteydessä kaappien kätköistä parimetrinen pala pellavaa, jolle maalasin ruutukuvion tekstiilivärillä. Tekstiiliväri näytti kyllä olevan tarkoitettu pelkästään puuvillalle, mutta hyvin tämä pellavallakin näyttää toimivan. Silitin värin kiinni kankaaseen ja pesin hellästi käsin ja väri ei näyttänyt onneksi lähtevän leviämään.  

Toinen ilta ja toinen teehetki ;-). Olen myös innostunut tekemään huovutuskokeiluja timanttikuvion kanssa, Kylmä ja sateinen sää kun ovat houkutelleet takaisin villalankojen pariin. Olinkin ihan unohtanut miten jännää puuhaa huovutus on, kun lopputulosta on vaikea nähdä tehdessä. Testailin useampaa villalankaa ja malttamattomana olen odotellut pesukoneen vieressä lopputulosta. Nyt luulen löytäneeni mieluisan villalangan ja suuremmat projektit ovat mielessä hautomassa.

Timantteja olen myös virkannut puuvillalangoista ja lisääkin on tulossa tämän valmistuneen pussukan ja toisen keskeneräisen lisäksi (ovat menossa lahjoiksi). Instagramin puolella nämä jo näytinkin, kuten muitakin projekteja yllä. Tästä keltaisesta tuli varsinkin tosi kiva ja mieluinen.

Some projects from the last two weeks. I guess I should learn to post just one project at a time, but now we go this way. I seem to have a lot to do at the moment, I am trying to write down the patterns, learn to use Instagram and a program for creating vector graphics (need my own crochet charts for the diamond patterns) and gather information on starting up a little company. But I go forward every day. Here you see different projects inspired by the changing weather from sun to rain and colder temperatures, some reuse, different patterns, wood, leather, wool, linen and cotton. Materials I love to work with. 

I crocheted a potholder of my old favorite jeans, painted on linen with textile color, tested felting crocheted diamonds (really exciting) and have been making some presents, these little pouches with diamonds. 

Oikein mukavaa viikkoa sinulle toivotellen, / Wishing you a good week,

Pirjo

11 kommenttia :

 1. Hieno kokoelma kivoja ideoita ja kauniita toteutuksia! Timanttikuvio toimii huovutettuna(kin) ja näyttää tosi kauniilta pehmeän utuisine ääriviivoineen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Olin muuten ihan unohtanut, että huovutettu pinta tuntuu myös tosi mukavalta kädessä, on kuin lammasta silittäisi.

  VastaaPoista
 3. Huovutetut timangit näyttävät tosi herkuilta! ja kutsuva on farkuista virkattu alustakin. Tuollai vois varmaan virkata kivan matonkin vanhoista farkuista. hmm...

  VastaaPoista
 4. Nuo huovutetut timantit on ihania :)

  VastaaPoista
 5. Rakastuin tuohon farkku pannunaluseen heti, kun sen instassa näin! Ja nuo huovutetutki, niin hyvännäkösiä! :)

  VastaaPoista
 6. Rakastuin tuohon farkku pannunaluseen heti, kun sen instassa näin! Ja nuo huovutetutki, niin hyvännäkösiä! :)

  VastaaPoista
 7. Hienossa pannunalusessa oivallinen ripustuslenkki! Huovutukset näyttää kauniilta, itselläni juuri pesukone pyörii, mutta ilman kiinnostavaa sisältöä. Jospa lomalla opettelisi tuollaista timanttivirkkausta.

  VastaaPoista
 8. Oi miten monta kommenttia tänne onkin tullut, kiitos kaunis teille! Mukava, että tykkäsitte ja sitähän aina toivoo, että näistä olisi toivottavasti inspiraatiota muillekin.

  Joo farkuista vois hyvin tehdä kyllä pienen maton, samoja ajatuksia on myös miulla A-L :-). Tosin jonkin verran tästä alusesta ainakin lähtee kuituja irti, mutta kai ne jossain vaiheessa loppuu :-D.

  Ja jonkinlaista ohjetta on näistä huovutuskokeilujen lopputuloksista muuten luvassa, kun saan mielessä olevat projektit maaliin asti ja yksi työ on itse asiassa juuri kuivattelemassa.

  VastaaPoista
 9. I love all of your work! The felting diamonds are beautiful!

  VastaaPoista
 10. Hienoja, ja ainakin minun silmääni onnistuneita kokeiluja! Huovutettu timattipinta näyttää upealta!

  VastaaPoista
 11. Kiitos, thank you so much for your encouraging words! <3

  VastaaPoista