Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Timanttimaton ohje - Pattern for diamond rug


It has been time for a little treat, a piece of apple pie and favorite tea. Pattern for diamond rug - or harlequin rug - is finally finished. You can now find it for sale on my Ravelry shop. The pattern is available in English as a direct download and there are separate versions for right-handed and us left-handed. The pattern contains written pattern with pictures and a chart as you see below. I have also made a little extra treat to accompany the pattern, an empty sheet so that you can start designing your own patterns and projects with this tapestry crochet technique. I have for example used the chart to plan this bag. Hope you enjoy the pattern and tapestry crochet technique!

I am on a learning curve here in many ways and hope that I managed to do everything right on Ravelry. But let's just keep on learning step by step.

On ollut aika pienelle herkkuhetkelle. Timanttimaton - tai harlekiinimaton - ohje on vihdoin valmis. Ohje on nyt saatavilla englanniksi Ravelry-kaupassani. Olen tehnyt oikeakätisille ja vasenkätisille virkkaajille omat versiot ohjeesta, ja ohje sisältää kirjallisen ohjeen lisäksi selventäviä kuvia ja kaavion maton kuviosta. Olen lisäksi työstänyt pienen ekstran mukaan ohjeeseen, eli tyhjän kaavion, jonka avulla voit helposti alkaa suunnittelemaan omia kuvioita ja projekteja. Kaaviota olen itse käyttänyt mm. tämän laukun suunnittelussa. Toivottavasti ohjeesta ja tästä kirjovirkkaustekniikasta on iloa!

Tällaista opetteluahan tämä on kaikin tavoin, ja en vieläkään tiedä onko kaikki asetukset jne Ravelryssä oikein, mutta opetellaan pikku hiljaa.  


First page of the pattern is by the way made with a free and simple graphic design program called Canva. I thought to share the link here in case you have use for it. 

Ohjeen kansisivun tein muuten sellaisella ilmaisella ja helpolla graafisen suunnittelun ohjelmalla kuin Canva.  Laitetaan sekin mukaan tähän, jos vaikka sinulle olisi tästä linkistä iloa.

Wishing you a lovely Sunday! / Mukavaa sunnuntaita toivotellen,

Pirjo

7 kommenttia :

 1. Mahtavaa <3 Tämä ohje täytyy saada, jos oppisin tuon mahtavan tekniikan vihdoin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos teille kommenteistanne ja tosi kiva kuulla, että timantit kiinnostaa! :-) Käännän siis ohjeen suomeksi, alustava versio onkin olemassa. Laitan tänne blogiin siitä sitten tiedon.

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti matto! kunhan saan edes jotain nykyisiä projekteja valmiiksi niin testaan varmaan matonkin... :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Ohutta ontelokudetta käyttämättömän saunan lauteiden alla jemmassa pussitolkulla, ne voisi kai upottaa tuollaiseen timanttimattoon? Taidan kuitenkin odottaa suomenkielistä ohjetta, olen vasta oppinut neulomaan enkuksi, joten virkatessa voi tulla timanttien sijasta kivenmurikoita.

  VastaaPoista
 5. Oi, kyllä! Ontelokude on tasaisena kuteena juuri hyvä tähän projektiin.

  Ja kyllä miekin olen tämän englannin kanssa taistellut ja taistelen edelleen. Ajatuksena on myös kokeilla yhtä tanskankielistä virkkausprojektia, mutta pääsee koukulle kun jaksan selvittää mitä lyhenteet, kuten hstgm ;-D on suomeksi. Vaikka ihanahan tämä netin mahdollistama kansallinen ja kansainvälinen käsityöyhteisö on, niin paljon inspistä, yhteisöllisyyttä ja lämminhenkisiä ihmisiä.

  VastaaPoista