Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

maanantai 14. joulukuuta 2015

Muutamia mielenkiintoisia kirjoja ja mielenkiintoisia podcasteja - A couple of interesting books and lovely podcasts


Kuvioita ja värejä, sitä on tässä kirjassa, The Jungalow -blogin takaa löytyvän stylistin ja suunnittelijan Justina Blakeneyn kokoamassa uudehkossa sisustuskirjassa. Runsaita sisustuksia ja varmaan monelle meistä pohjoismaiseen yksinkertaisuuteen tottuneeseen silmälle hieman vieraita, mutta mukava selata näitä luovien ihmisten persoonallisia koteja, joissa tärkeää on luovat ideat ja uusiokäyttö varallisuuden ja tiettyjen design-esineiden sijaan. Olen tätä kirjaa jonottanut elokuusta asti kirjastosta, mutta nyt se on juuri sopivaan aikaan kuukauden ajan inspiraatiota tuottamassa.Tämän satujen neulontakirja oli sitten pakko hankkia omaan käsityökirjakokoelmaan, kun muutaman kerran tätä Akateemisessa selattuani en enää voinut vastustaa. En tiedä tulenko tästä mitään koskaan suoraan neulomaan, enkä siten osaa myöskään sanoa miten hyvin ohjeet on laadittu, mutta tämä kirja puhutteli ideallaan. Eli neulontaprojektit ovat meille Suomessakin tuttujen satujen hahmojen vaatteiden inspiroimia. Mukana on mm. Peppi Pitkätossun sukat, Mymmelin mekko ja Alfons Åbergin paita. Yllä olevan kuvan punaraitaiset sukat ovat Elsa Beskowin sadusta Ollen hiihtomatka (vai mitähän se mahtaa olla suomeksi). Ihan parhaita ovat kuitenkin kirjan kattavat ja informaatiiviset tekstit, joissa näkyy kirjan kirjoittajan asiantuntemus neulonnan historiaan ja vaatteiden rakenteeseen, ja samalla tutustutaan satukirjailijoiden elämään ja suhteeseen neuleisiin. Kirja ei siinä mielessä ole perinteinen neulontakirja vaan sen ja tekstiilihistorian yhdistelmä. Kirjoittaja Celia B Dackenberg onkin ammatiltaan neulesuunnittelija, kuvaamataidon opettaja ja toiminut Ruotsin Hemslöjd-lehden toimittajana ja päätoimittajana ja tämä toki näkyy kirjan sisällössä.  


Uusia virkkauskuvioitakin on aina työn alla, tässä yllä ensimmäinen pieni testikappale kuviosta jota kutsun työnimellä "havu", vaikka valkoinen kuvio onkin tässä sinisellä pohjalla ja lankakin on mitä sattuu. Uusi matto on ajatuksissa ja luulenpa nyt keksineeni tämän pohjalta yksinkertaisemman kuvion ja otan tämän varmaan joulunajan iloksi työstettäväksi.

Tässä muutamia podcasteja inspiroivista luovista naisista ja jouluisia ideoita, jotka ovat viime aikoina ilahduttaneet. Jos näistä olisi vaikka sinullekin iloa:

Oikein mukavaa alkavaa ja varmastikin monella meistä kiireistä viikkoa ennen joulun rauhaa ja rauhoittumista!,

Pirjo

Above you can find short presentations of a couple of books I have been enjoying lately. The first one is about interior design and the second "Knitting book of the fairy tales" is a new Swedish book, where the patterns are from children books and fairy tales like Pippi Longstocking and Moomins. The best part in the book is the history of the knitting and the stories about the authors and their connection with knitting. I have also been enjoying a couple of podcasts lately about a two fantastic creative ladies, Tif Fussell and Marte Marie Forsberg. You find the links above as well as a few links to diy Christmas decoration if you like. Wishing you a lovely week, it will certainly be a busy one for many of us, but then comes the relaxing Christmas time!

6 kommenttia :

 1. Näitä sinun juttuja on aina mielenkiintoista lukea! Olet niin hyvin perillä mitä maailmalla tapahtuu:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! No joo, paljon selailen mitä maailmalla tehdään, jotenkin on itellä ollut aina tapana katsella ulospäin Suomesta, mutta liittyy varmaan ammattiinkin. Kiva, jos näistä linkeistä oli siulle iloa!

  VastaaPoista
 3. Thanks for sharing our new podcast x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. So lovely that you left a comment! The pleasure is all mine! Waiting for the next podcast already!

   Poista
 4. Olipas hurjan inspiroiva postaus!Kiitos <3 Havu näyttää ihanalta. Mitä noista harmaista virkatuista neliöistä on tulossa? Ne ovat tosi kauniita myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit kommentin ja myåukava kuulla, että näistä on iloa! Teen sitten toistekin jotain vastaavaa postausta. Eikös olekin kiva kuvio neliössä, peittoa yritän väsätä, mutta huonolta näyttää edistyminen tällä hetkellä ja tämän kokoisella neliöllä. Malli on kirjasta "ihanat nopeat virkkaustyöt", jossa tällä mallilla on neulottu isolla koukulla ja paksulla langalla torkkupeitto.

   Poista