Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Pattern for necklace "Migratory birds" - Muuttolinnut-korun ohje


Migratory Birds

Vesa-Matti Loirin ajatus siitä, että jos on liian itsekriittinen omaa työtään kohtaan jää paljon hyvää tekemättä, oli mielessäni, kun tätä korua kehittelin. Melkein meinasin jättää ohjeen tekemättä ja julkaisematta, kun on ollut vaikea nähdä miltä korun oikein pitäisi näyttää. Ensimmäisen versionhan täällä esittelin muistaakseni elokuussa ja olen aika ajoin palannut miettimään korua uudelleen. Tähän versioon lopulta päädyin.

Yllä siis pieni klikkaamalla aukeava ohje pieneen ja herkkään kirjovirkattuun koruun. Inspiraationa ovat olleet muuttolinnut, jotka auramuodostelmassa lentävät syksyisin pois Suomesta kohti etelää. Linnuthan ovat myös sielun symboleita monissa mytologioissa. Voihan tässä chevron-kuviossa nähdä toki muitakin asioita, kuten ranskalaisen automerkin symbolin. Niinhän me ihmiset aina näemme samat asiat eri näkövinkkeleistä. 

Adobe Slate aukeaa kuvaa klikkaamalla ja jos ei niin ohje löytyy myös tästä linkistä. Mukava, jos tästä ohjeesta on sinulle iloa ja tee tästä parempi kuin mitä minä osasin! Itse käytin tässä korun pienessä versiossa Novitan Kotiväkeä ja kuviolanka on itse asiassa Isagerin Alpaca 1, kun ei muuta samanpaksuista siihen hätään lankakorista löytynyt. Pistelin korun ketjuun kiinni, mutta tarkoituksena on laittaa pienet renkaat korun kulmiin ja sillä tavalla liittää koru ketjuun. Alla myös isompi versio korusta, jotenkin näen siinä tulevan avaimenperän kaulakorun sijaan. Tupsun siihen voisi kenties myös tehdä nahkanauhasta.  

Tässä myös ikään kuin "viinisuosituksena" korun virkkauksen taustalle kappale, joka on itsellä soinut myös työskennellessä, eli The Cinematic Orchestra ja "Arrival of the birds"

Tämä oli samalla myös viimeinen kotitehtäväni Blogging your way -kurssille. Päivänvalo on kuvausta ajatellen ollut valitettavasti kovin vähissä, mutta ehkä tähän ohjeeseen sopiikin myöhäissyksyn hieman melankolinen tunnelma.

***

Above you can click to a little pattern for a little and delicate crocheted necklace called "Migratory birds" or you can also find it through this link. In the autumn you can see birds flying towards south in this kind of formation and it gave me inspiration for this pattern. Birds are also seen as symbols for soul in many mythologies. Of course you can see something else in this double chevron pattern like the symbol for a French car company for example. We people often look at same things from different point of views.

I would be honored if you want to crochet and make this necklace. And make it better than I managed! The same way a certain wine is recommended to be enjoyed with a certain food, I warmly recommend this song to be listened while crocheting the necklace (or of course without crochet as well). The song is Arrival of the birds by The Cinematic Orchestra.  

This was also my last home assignment for the course Blogging You Way. Light has unfortunately been scarce here lately, but maybe the scarce light and a bit melancholic feeling is suitable for this pattern.

Iloa, valoa ja kepeyttä viikkoosi toivotellen, / Wishing you joy, light and lightness to your week, 

Pirjo

2 kommenttia :

  1. Kylläpä on ihan mahdottoman hienoja kuvia, ihan karkkia silmille! <3

    Täällä on kuules langat ja koukut valmiina odottelemassa kirjovirkkuuprojektia! Kunhan tämä kiireinen joulunalusaika on ohitse, niin on aika taas vähän itselle tehdä jotain..:)

    VastaaPoista
  2. No voi kiitos! :-) Vielä on kameran asetuksiin paljon tutustumista ja uutta linssiäkin kaipailisin, mutta tällaista visuaalista tarinaa osasin tehdä tämän hetken taidoilla.

    Oi ja ihana, että olet kirjovirkkauksesta innostunut! Mukavaa joulunalusaikaa ja virkkuuhetkiä, kun sen aika on!

    VastaaPoista