Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

maanantai 18. tammikuuta 2016

Muistikirjoja uudelle vuodelle - Notebooks for the new year

Uusi vuosi uusine alkuineen, kuten tyhjät muistikirjan sivut, joita täyttää ideoilla, suunnitelmilla, ajatuksilla, kiitollisuuden aiheilla, muistoilla, resepteillä. luontohavainnoilla jne. Pitkällehän tämä tammikuu on jo toki ehtinyt ja vuosi paljastanut ensimmäiset sivunsa. 

Tykkään muistikirjoista ja niitä tulee usein hankittuakin eri tarkoitusta varten, vähän sama omalla kohdalla kuin langoissakin. Värit ja kauniit kuviot houkuttavat, kuten myös tyhjät sivut tai kokonaiset lankakerät, jotka lupaavat luovan seikkailun olevan edessä.  

Tällä kertaa päätin tehdä muistikirjoja itse tämän selkeän videotutoriaalin avulla. Reiät tein tosin paksulla silmäneulalla ja ompelin sitten ohuemmalla neulalla ja langalla. Lisää inspiraatiota tälle helpolle ja kauniille kirjansidontatekniikalle löytyy halutessasi googlaamalla "japanese bookbinding". 

Pari muistikirjaa sai ruusuisen kannen vanhasta skräppipaperista ja pinkit paperit sisäänsä ruusuisia mietteitä varten :-). Osassa muistikirjoja hyödynsin vanhaa Elle Decoration Country -lehteä, jossa oli paljon kauniita kuvia paksulla paperilla ja vielä jäi monia jäljellekin. Canvalla tein otsikot, printtasin Ellestä leikkaamilleni sivuille ja laitoin muutaman kuviin sopivan ja itseä miellyttävän mietelauseen mukaan. Takakanneksi laitoin paksumpaa kierrätyskartonkia. 

New year with new beginnings like pages in an unused notebook to be filled with ideas, plans, thoughts, gratitude, memories, recipes, nature observations etc. This year has already revealed its first pages of course before I get back to social medias. 

I really like notebooks and often buy them for same reasons as yarn. Colors and beautiful patterns attract, with endless possibilities for a creative adventure ahead. This time and year I decided to make notebooks myself with the help of this clear video tutorial. You can also find more information and inspiration with the words "japanese bookbinding" if the technique is new and you got interested. 

Two notebooks are for rosy thoughts :-) and got a cover paper with roses and pink paper inside. In other notebooks I used beautiful images from an old Elle Decoration Country. I then made headlines with Canva and added some quotes I like and were suitable for the pictures. Then I just printed them on the pictures. Last page of the notebook is made of recycled cardboard to make the notebooks easier to use. 
Yhteen kirjoista, joka tässä yllä olevassa kuvassa on vielä osittain ompelematta, laitoin myös muutaman väritettävän kuvan mukaan ja mietin, että näinhän voisi helposti tehdä vaikka ystävänpäivälahjaksi persoonallisia ja uniikkeja värityskirjoja. Pinterestin kautta löysin kyseiset Art Nouveau -aiheiset väristyskuvat erään kustantamon kotisivuilta ja näyttää siltä, että ilmaisia värityskuvia on paljonkin netissä tarjolla.

I also decided to put a few coloring pages inside one of the notebooks after finding some beautiful Art Nouveau -images as free download through Pinterest. Perhaps there is an idea here for later use as well, to make a coloring book for a friend or loved one. 
Virkkuitakin on työn alla, aloitetaan esittely näillä punasävyisillä niin ei ole ihan niin harmaasävyinen tämä postaus kuviltaan. Virkatun vuosiluvun numerot tein suurin piirtein tällä Mooglysta löytyvällä ohjeella. Joulun aikaan ei punainen värinä yhtään sytyttänyt, mutta näköjään sitten nyt tammikuussa. Voisiko olla kylmä sää syynä siihen, että tekee mieli virkata punaisen lämpimiä sävyjä. Yleensä tammikuun sininen valo kun saa minut tarttumaan sinisen sävyihin. Tässä kuvan perinteisessä isoäidinraitapeitossa on pääperiaatteena juurikin omista kätköistä löytyvät punaisen sävyiset villalangat ja niiden lisäksi yritän upottaa peittoon koko joukon muita jämälankoja, pääasiassa Nalleja ja Maijaa. Leveyttä peitolla on noin metri ja kohta on pituuttakin sen verran. Englanniksi ohje tähän peruspeittoon löytyy mm. mainiosta Attic24-blogista, sieltä itsekin kävin työn aloituksen ja reunusten virkkaamisen palauttelemassa mieleen.

Many crochet projects are and have been on the hook as usual. Let's start the year with these red shades and the traditional granny stripe blanket. Only thought with this project is to get rid of old leftover yarns and keep the color scheme red dominated. It has been lovely to crochet this easy and traditional project for a change and then get back to more tapestry crochet again. Instructions for the blanket I checked from the wonderful Attic24-blog and instructions for the crocheted numbers above are you can find on Moogly (links above in the Finnish text). 

Oikein hyvää alkanutta vuotta ja hyviä hetkiä, joita muistikirjoihinkin tallentaa ja vaalia! / Wishing you a lovely year of 2016 and many happy and inspiring moments to cherish and to write about to notebooks as well!

Pirjo 


6 kommenttia :

 1. Ihania kirjoja! Minun itsetekemä kalenteri on niin paksu, että sinne mahtuu koko vuoden ideat ja ajatukset yksien kansien väliin. Ja se on aina mukana. Isoäidinneliöistä on syntymässä lämpimän näköinen peitto. oikein ideariikasta alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marle! Pitääkin tulla blogiisi kurkkimaan minkälaisen kalenterin ja mitä muuta ihanaa olet tehnyt!

   Poista
 2. Kivoja kirjoja olet tehnyt. Nuo isoäidinneliöt on vaan aina IN. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Aurinkokujalla! Mukava, että löysit tänne! Isoäidinneliöt on tosiaan kyllä aina ajankohtaisia ja mukavia virkata.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttavia muistikirjoja! erittäin hyvä idea tehdä niitäkin itse. ja peitto näyttää niin kutsuvalta ja lämpöiseltä. Käyn aina välillä ottamassa väriterapiaa tuolla 24attic blogissa:-) hyvä nopeaan ankeuden poistoon!

  VastaaPoista
 5. Hei vaan, ihana kuulla siusta! Muistikirjat on olleet kyllä kovassa käytössä ja muutenkin ajatuksena on (uusio)käyttää mahdollisimman paljon kotoa jo löytyviä materiaaleja tänä vuonna ja rajoittaa uuden ostaminen mahdollisimman minimiin. Attic24-blogi on kyllä ihana, ja täytyy nostaa hattua, niin paljon kun siellä on ohjeitakin kirjoitettuna ja valtava työ niiden takana.

  VastaaPoista