Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

torstai 17. maaliskuuta 2016

Linen purse with triangles
You can now find a pattern for this linen purse with triangles for sale on Ravelry. In this pattern I have combined one of my favorite crochet stitches with tapestry crochet. I think that the combination of these techniques and linen yarn and mercerized cotton make an interesting and beautiful combination for the eye. And because making this purse and using it (for daily make-up) made me so happy, I decided to write down the pattern for others to enjoy as well. You can now find it on Ravelry. The pattern contains a written instruction, charts for both tapestry crochet and the textured stitch and many photos. It measures 16 cm x 14 cm and is a lovely one skein project to make for a friend for example. My color combination above is to my eye modern Scandinavian, but the design itself is inspired by boho chic -style and one option is of course to add a tassel to this purse.  

And at the same time, I want to warmly thank NOORVERK for presenting my work in February. NOORVERK is a new online market place promoting Nordic handcraft and design. The online shop will be opened at the end of this month.

And thank you so much for you kind words on the ghosthouse, Alessandra, Jaana and Marle! I haven't been very active lately in the blog world, but try to finish one pattern in the coming days and then take more time for social media and come and admire all your beautiful work. Unfortunately I don't have a good device for using Instagram at the moment, but in the meantime I am here, in Pinterest, on Ravelry and now also on Facebook every now and then.

Lisäsin tänään Ravelry-puotiini tämän pellavapussukan ohjeen, jossa yhdistin yhden lempisilmukkayhdistelmäni ja kirjovirkkauksen. Omaan silmään tässä pellavalangan ja merseroidun puuvillan sekä tekniikkojen yhdistämisessä on jotain niin kaunista ja kiinnostavaa, että kirjoitin ohjeen tälle samalla kertaa ylös. Tämä on mukava yhden kerän projekti vaikka ystävälle lahjaksi ja kooltaan noin 16 cm x 14. Oma väriyhdistelmäni taitaa olla modernin pohjoismainen, mutta tyylillisesti taisin ottaa mallia boho chic -tyylistä, ja näihinkin pussukoihin voisi hyvin lisätä pitkän tupsun tuomaan lisää etnistä fiilistä. Ohje on ainoastaan englanniksi, mutta siinä on mukana vaihekuvat ja virkkauskaaviot sekä kirjovirkatulle osalle että pellavaiselle osalle varsinaisen kirjallisen ohjeen lisäksi.

Samalla yllä kiitin lämpimästi tanskalaista NOORVERK-sivustoa, joka kirjoitti helmikuussa minun töistäni blogissaan. NOORVERK on aloitteleva virtuaalinen markkinapaikka pohjoismaisille käsityöläisille ja tämän kuun lopussa avataan varsinainen kauppapaikka. 

Ja Jaanalle ja Marlelle kaunis kiitos kommenteistanne kummitustalo-projektiin! Hirveän huonosti olen ehtinyt vaan teidän kauniita käsitöitänne viime aikoina ihailemaan, ja tietoisesti hetkellisesti rajoittanutkin arjen visuaalista kuvatulvaa, mutta kunhan yhden toisen ohjeen saan lähipäivinä maaliviivalle niin otan sitten aikaa taas enemmän sosiaaliselle medialle. Instagramistakin olen tauolla, koska tällä hetkellä ei oikein ole hyvää laitetta sen käyttämiseen, mutta sillä välin olen kyllä täällä, Ravelryssä, Pinterestissä ja nyt myös Facebookissa on oma sivu.    

Pirjo

6 kommenttia :

 1. Onnoittelut kansainvälistä tunnustuksesta! Työsi ovat kauniita, siistejä ja tyylikkäitä; sellaiset kyllä huomataan. Tuo sinun lempisilmukkayhdistelmä on huisin hienoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! :-) Vaikeaa miulle aina introverttinä ja herkkänä ottaa vastaan tunnustusta, kun mieluiten aina piiloutuisin, mutta olen yrittänyt kehittyä siinä. Ajatuksena on tehdä Noorverkin kautta myös pieni teemoitettu kolmen työn kokoelma myyntiin ja tämä meikkipussukka on yksi sen osista. Usein muuten kamppailen sen kanssa, että toivoisin osaavani tehdä rustiikkisempaa kädenjälkeä, mutta työt tulee käsistä sellaisena kun tulevat. Nauroinkin mm. Martoille, että työmmehän kertoo aina meistä itsestämme, ja mitä nämä minun hakemani mahdollisimman suorat linjat sitten mahtaa kertoa minusta ;-).

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Thank you so much! Have a great weekend too!

   Poista
 4. Tosi kiva! tuossa on sellaista kansanperinne-meininkiä modernisti. Me like!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A-L, kiva kuulla siusta! Joo, eikös! En vaan tiedä mistä maasta, vähän kaikkialta kait :-). Päässä pyörii jo toinen ohje samalla idealla, ja kerinkin tänään Marokosta tuomiani lankoja sitä varten kerälle.

   Poista