Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

lauantai 28. toukokuuta 2016

Patalapun ohje Kodin Kuvalehdessä ja arvontaKodin Kuvalehden uusimmassa numerossa virkataan mm. timanttisia patalappuja. Sain ilokseni ja kunniakseni alkuvuodesta lehdestä yhteydenoton ja oli mukava tehdä tämä ohje ja nähdä ensimmäistä kertaa omaa työn jälkeä lehdessä. Olisiko tämä sitten oma panokseni virkattujen patalappujen ohjeiden ja mallien moninaiseen joukkoon.

Ajattelin, että julkaisun kunniaksi antaisin tämän yllä olevan ohjetta varten tekemäni ja "lehdestä tutun" ;-) patalapun mielelläni uuteen kotiin iloa tuottamaan. Eli jätä kommentti tähän postaukseen, jos haluaisit patalapun vaikka juhannusviemisiksi, opiskelemaan lähtevälle nuorelle ensimmäiseen kotiin, omaan kesäkeittiöön tai vaikka leipomista rakastavalle ystävälle. Tämä kestää kovaa käyttöä ja korkeita lämpötiloja. Jätäthän kommenttisi viimeistään 12.6. niin ehdit mukaan arvontaan.
Tähän ohjeeseen käy moni muukin lanka kuin ohjeessa mainitut. Omaan keittiöön tein ohjetta tehdessäni mustavalkoisen version Novitan aiemmin keväällä myynnissä olleesta puuvillapellavasekoitelangasta. Tässä värit ovat toisinpäin, eli tausta on tumma ja kuvio vaalea. Erona on myös se, että merseroidusta puuvillasta tulee toisenlainen pinta kuin tästä merseroimattomasta langasta virkattuna. Patalapusta voi myös tehdä yksinkertaisen version kuten tein tässä yllä vihreävalkoisena ja laitoin lenkin kulman sijaan keskelle.


Virkkausiloa ja arpaonnea toivotellen,

Pirjo

I made a potholder pattern for a Finnish magazine Kodin Kuvalehti earlier this Spring and it is now published. So lovely to see my own work in a magazine for the first time and I am grateful and honored to be presented in this series of talented Finnish bloggers. Perhaps this is also my contribution to the pattern universe of crocheted potholders. These diamonds can be used for many things of course. Hope to soon be able to publish two more patterns in English as well (I am working with some patterns for children). Getting the details right is just something that takes frustratingly much time. Wishing you a lovely summer weekend!  

14 kommenttia :

 1. Onpas kiva patalappu! Se saisi kodin mieheni veljen uudesta opiskelijakämpästä.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 2. Ihana patalappu! Anopille tuliaisiksi juhannuksena...eeva.vahakangas(a)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Onpa upeita patalappuja ja kauniit kuvat! Oma kesäkeittiö kaipaisi kaunista piristettä. Mutta tiedän monta ihmistä, jolle tämä myös olisi mieluinen. Toivottavasti arpaonni suosii :)

  VastaaPoista
 4. virkattuja patalappuja ei olekaan tullut tehtyä sitten peruskoulun. Tälläinen lappu löytäisi paikkansa.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että ohjeesi pääsi lehteen asti! Mukana myös arvonnassa:)

  VastaaPoista
 6. Hieno patalappu ,sopiva pikku tuliainen olis. Arvontaan mukaan.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Tyylikäs patalappu!
  Arvontaan mukaan.
  Aurinkoista kesänalkua!

  VastaaPoista
 8. Kaunis patalappu! Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 9. Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Mukana arvonnassa, mutta täytyypä käydä ostamassa tuo lehtikin, että saa tehtyä itse tuollaisen patalapun, jos arpaonni ei suosi. Ja vaikka suosisikin :)

  VastaaPoista
 11. Olisipa passelin värinen pannulappu mummolan keittiöön, joten mukana arvonnassa. t. leenak

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana! :) kipa89@windowslive.com

  VastaaPoista
 13. Ihania timantteja! Alloin just ommella paper piecing timantteja mutta nyt haluaisin virkata niita! Virkatut pussit ovat todella kauniit ja inspiroivat!
  Terveiset Kreikasta! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos on Teje ja kiva kuulla, että timantit kiinnostaa! Hmm, nyt miun täytyykin sitten selvittää mitä nuo paper piercing -timantit on. Ihan uutta miulle. Mukavaa juhannusta Kreikkaan!

   Poista