Third image

Third image

First slide

First slide

Second image

Second image

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Work in progress - Työn alla
There is something wonderful in Japanese textiles, the simplicity and attention to detail. Inspired by them and Sashiko stitching I made this simple little pouch with left over linens and linen yarn combined to hemp yarn. This is also continuation of my "project" to find new ways to combine tapestry crochet with other materials and other crochet stitches - and also my project to create more meaning into each piece I make. For some reason this piece makes me want to jump out of joy (and I may have jumped a few times, better admit the truth ;-)). There is just something wonderful in linen and combining it with some hand stitching. Perhaps it is also the way decorative stitching shows where the hand has left its trace, or is it just my sometimes poetic soul that likes to explain the attraction that way ;-).  

Olen pitkään ihaillut japanilaisia tekstiilejä, yksinkertaista kauneutta niissä ja mietittyjä yksityiskohtia. Niistä inspiroituneena olen viimeistelemässä tällaista pientä pussukkaa, joka on tehty jämäpellavista ja pellavalangan ja hamppulangan yhdistelmästä. Pussukan kumpikin puoli on samanlainen. Tämä on myös jatkoa "projektille", jota parhaillaan työstän, eli yritän löytää uusia tapoja yhdistää kirjovirkkausta muihin materiaaleihin tai virkkaussilmukoihin - ja samalla haluan luoda lisää merkitystä sekä mietittyjä yksityiskohtia jokaiseen työhön, jonka teen. Jostain syystä tässä on omaan silmään jotain niin kaunista, että tekee mieli pomppia ilosta (ja voi olla, että olen muutaman kerran pomppinutkin, parempi olla vaan rehellinen ;-)). Ehkäpä se on tämä pellavan ja kirjonnan yhdistelmä ja tapa, miten kirjonta selkeästi näyttää käden jäljen, vai onko se vain oma välillä runollinen sieluni, joka haluaa selittää tämän tämän hetkisen ihastukseni siten ;-). Silmiin sattui sopivasti myös tämä aamuna teemaan hyvin liittyen tämä artikkeli kauneudesta Hidasta elämää -sivustolta.


Here is also the rug called Havu/Twig which I have shown on Instagram but not here on the blog, made with Kaupunkilanka t-shirt yarn. Last weekend the light was just so good that I took this shot of my work space - and I think the pattern on the rug looks really nice from this angle. I am now finally in the process of writing down this crochet pattern as soon as the teddy bear project below is ready for publishing.

Viikonloppuna valo oli myös niin hyvä, että nappasin kuvan omasta työtilastani ja eritoten tästä matosta nimeltä Havu, jonka viime syksynä näytinkin Instagramissa, mutta en täällä. Matto on virkattu Kaupunkilangan trikookuteesta. Kuvio oli ollut mielessä itämässä jo pidempään ja sitten onnekseni Prismassa kerran asioidessa sattui silmään tämä eläväpintainen koivunkaarnaa muistuttava kude ja tuntui, että nyt on kuvio löytänyt kuteensa ;-). Olen vihdoin myös tekemässä tästä matosta ohjetta toisen kuvion kanssa samaan ohjeeseen laitettavaksi, ja pääsen toivottavasti ohjeen viimeistelemään kun alla olevan nallen ohje on tarkistusten jälkeen valmis julkaistavaksi. Teddy bear family has also got a new member, needed to check the pattern and take photos for the instruction and here is the result. I also tested some other yarns than before - Sandnes Mandarin Petit (dark brown), Schachenmayr Catania (dark purple) and Rowan Purelife. Pattern for crocheting these creatures, called "Coco and Hugo", is now ready for in English for testing if someone is interested. I will put a post on Instagram about the pattern today in the evening so you can leave a comment there in case you are interested to give this project a try. 

Nalleperhe on myös ohjeen teon myötä saanut uuden jäsenen. Testasin tässä myös eri lankoja kuin aiemmissa, eli käytin tällä kertaa Sandnes Mandarin Petit -lankaa (tumman ruskea) ja Schachenmayrin Cataniaa sekä Rowanin Purelife -lankaa kirjovirkattuun kehoon. Ohje näiden virkkaamiseen on nyt valmis englanniksi ja kaipaa vain halukkaita testaajia, laitan tänään illalla tästä Instagramiin postauksen, ja sinnekin voi jättää kommenttia, jos ohje sattuisi kiinnostamaan. 

Have a great rest of the week! / Mukavaa viikon jatkoa toivotellen,

Pirjo

2 kommenttia :

  1. Todella kaunista. Itseäkin kiehtoo kovasti virkatun pinnan yhdistäminen kankaalle, olen ihastellut sellaisia töitä instagramissa. Teinkin yhden kassin, johon yhdistin virkattua pintaa ja kangasta, vielä täytyy jatkaa kokeiluja lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitääkin tulla blogiisi ja Instaan katsomaan ja inspiroitumaan! :-)

      Poista