Pellettitakka on yksi ekologisen kodin keskeisimmistä hyötyhankinnoista – takka ei ole ainoastaan saumattoman kaunis osa skandinaavisen kodin muuta sisustusta, vaan se voi tuoda myös lämmityskuluihin jopa hyvinkin suuria säästöjä. Käytännölliset pellettitakat siis lämpiävät edullisella biopolttoaineella eli pelletillä, joka on erittäin ympäristöystävällinen ja kestävän kehityksen periaatteiden mukainen energiamuoto.

Hinnaltaan markkinoiden vakain polttoaine

Verrattuna muihin energiamuotoihin ja polttoaineisiin, pelletin hinta on pysynyt hyvinkin vakaana koko viimeisen vuosikymmenen ajan – pellettienergia maksaa yhä tänäkin päivänä vain noin 5 snt / kWh. Näin ollen sen hinta vastaa vain noin kolmannesta sähkön hinnasta ja on peräti puolet halvempaa kuin öljy. Jos siis maksat esimerkiksi koivuklapi irtokuutiosta 50 €, jää energian hinta suunnilleen samaan kuin pelletillä. 

Puuta ekologisempi vaihtoehto

Kuitenkin pelletin käytön tuomat edut eivät lopu vain edullisuuteen, sillä polttoaine on lisäksi ympäristöystävällistä ja valmistukseltaan hyvinkin kestävän kehityksen mukaista.  Pelletti nimittäin valmistetaan puuteollisuuden jätteistä, joita syntyy uusiutuvien rakennusmateriaalien tai muiden puutuotteiden valmistuksessa. Näin ollen yhtäkään puuta tai kokonaisia metsäalueita ei tulla hakkaamaan pelletin valmistuksen vuoksi. Tämä tekeekin pelletistä, ja sitä myöden myös pellettitakoista, erittäin ilmastoystävällisiä ja ekologisia. Puhtaan ja kuivan biopolttoaineen polttaminen pellettitakassa taas tuottaa ainoastaan murto-osan pienhiukkasista, mitä muuten syntyy esimerkiksi puuklapien, hakkeen tai oljen poltossa.

Tasaista lämpöä ja miellyttävää sisäilmaa

Pellettitakka tarjoaa niin kotiin kuin myös mökille hyvin tasaista lämpöä, sillä lämpötilan säätö tapahtuu automaattisesti. Kun siis asetat takan termostaattiin tietyn lämpötilan, pitää pellettitakka automaattisesti huolen siitä, ettei lämpötila laske tai kohoa ylitse valitun asteen. Näin ollen sinun ei tarvitse huolehtia polttoaineen lisäämisestä, vaan takan sisällä oleva syöttöruuvi hoitaa pelletin syötön automaattisesti – kun anturit havaitsevat lämpötilan nousun tarpeeksi korkealle, lopettaa syöttöruuvi pelletin syöttämisen. Ja kun lämpötila taas alkaa laskea, päästää ruuvi lisää pellettiä polttopesään. Sinun tulee vain silloin täyttää takan pellettisäiliö. 

Kaunis design

Pellettitakat eivät tänä päivänä kuitenkaan tarjoa ainoastaan käytännöllisyyttä ja edullista lämmitystä, vaan ne toimivat myös saumattomana osana minkä tahansa kodin sisustusta. Näyttäväksi suunniteltu takka tarjoaakin upean yksityiskohdan niin olo- tai makuuhuoneeseen kuin myös vaikkapa keittiön sisustukseen. Takkojen ulkomuoto on viimeistelty skandinaavisella designilla, jonka linjakkaat muodot ja yksinkertaisen tyylikkäät pintamateriaalit soveltuvat lähes millaiseen sisustukseen tahansa.

  • Miellyttävä sisäilma
  • Tasainen lämpötila
  • Kodin viihtyvyyden kasvaminen
  • Lämmityskulujen huomattava laskeminen
  • Ympäristöystävällinen lämmitysmuoto

Tee ympäristöteko ja hanki oma pellettitakkasi

Kun siis kaipaat omakotitaloon, rivitaloon, hotelliin, teollisuushalliin tai vaikkapa maatilalle kustannustehokasta lämmitysratkaisua, tarjoaa pelletin polttoon tarkoitettu takkajärjestelmä aina mitä parhaimman ratkaisun. Pelletin hinta on myös pysynyt vakaana ja lähes muuttumattomana viimeiset 10 vuotta – pellettienergia maksaa edelleen noin 5 snt/kWh. Tämä hinta onkin vain kolmannes sähkön ja puolet öljyn hinnasta.

Pellettitakka on myös erittäin ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu, sillä pelletti valmistetaan erinäisistä puuteollisuuden jätteistä, joita syntyy sivutuotteena uusiutuvien rakennusmateriaalien ja puutuotteiden valmistuksessa. Yhtään puuta ei siis pelletin valmistusta varten hakata, jonka vuoksi siitä on syntynyt yksi aikamme kestävimmistä biopolttoaineratkaisuista. Kuivan ja puhtaan pelletin poltto tuottaa myös ainoastaan murto-osan pienhiukkasista verrattuna klapien, hakkeen tai oljen polttoon.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *